Topper in 4B onbeslist
BSC op bezoek in Wernhout

WERNHOUT - 17 oktober: Wernhout 1-BSC 1 1-1 (0-0). In de topper in 4B kwam BSC op bezoek aan de Diepstraat in Wernhout. De gasten gingen fel van start en Wernhout had het lastig in het eerste deel van de wedstrijd.

BSC scoorde in de 5e minuut maar de treffer werd, bleek terecht(ook volgens BSC),  afgekeurd wegens buitenspel. Vijf minuten later kwam Wernhout voor de tweede keer goed weg dat een Roosendaalse kopbal op de paal belandde.

Net voorbij het eerste half uur schoot BSC ook nog een vrije trap net naast.

Langzaam maar zeker groeide Wernhout in de wedstrijd en werd het in de laatste minuten van de tweede helft nog een paar keer dreigend. Uit een voorzet van Jurre kopte Davey maar net over. Vlak voor de rust had BSC mazzel dat een schot van Marvin nog net voor de lijn werd weggewerkt.

Zo werd er met een 0-0 stand de kleedkamer opgezocht.

Na de thee was Wernhout een stuk scherper dan in de eerste helft. Binnen een paar minuten moest één van de BSC-verdedigers aan de noodrem trekken omdat Maikel in de zestienmeter met de bal aan de haal ging. De bal ging op de stip maar de BSC-doelman maakte de fout van zijn ploeggenoot goed door Maikel’s pingel te keren.

Rond het uur houdt Carlo Wernhout op de been met een redding Op een poging van één van de BSC-spitsen.  In de 68e minuut breekt BSC de wedstrijd echt open, via een aanval over de linkerkant wordt de score geopend 0-1.

Wernhout zit niet bij de pakken neer en zet een tandje bij om de gelijkmaker te forceren.

In de 80e minuut beland de afgeslagen corner van Davey voor de voeten van Marvin, maar zijn schot smoort via een BSC-verdediger net voor de lijn.

Een paar minuten later valt dan toch de verdiende gelijkmaker. Mathieu wordt door Carlo Schrauwen in de zestien aangespeeld met zijn rug naar de goal en schiet knap uit de draai laag en hard onder in de hoek, 1-1.

Wernhout ruikt bloed en zet vol in op de aanval om alsnog de drie punten binnen te halen en BSC maakt geen haast meer en blijkt vrede te hebben met een puntendeling.

Een minuut voor tijd pakt Wernhout nog bijna de winst, Maikel schiet vanuit een moeilijke hoek, maar de bal komt via de onderkant lat terug het veld in en BSC komt met de schrik vrij.