Houtskooltekening.
Houtskooltekening. Foto: Sabina Timmermans

Drie presentaties vanVan Gogh AiR

Sport en vereniging

ZUNDERT - Zaterdag 30 en zondag 31 oktober zijn er in Zundert drie presentaties van Van Gogh AiR.

Tosja van Lieshout

In het Van GoghHuis op zondag 15.00 uur Tosja van Lieshout. Zij won de St Joost | Van Gogh AiR prijs 2020.

Ze werkte in december 2020 en januari 2021 in het nieuwe gastatelier van het Vincent van GoghHuis op Landgoed De Moeren, midden in het toekomstige Van Gogh Nationaal Park. Ze schilderde naar de natuur in het landschap dat Van Gogh als kind heeft geïnspireerd.

Jeanine Vloemans

Ook op zondag om 14.00 uur in de Van GoghGalerie Jeanine Vloemans, die in oktober 2021 heeft gewerkt in het gastatelier van het Vincent van GoghHuis.

Ze heeft studie gemaakt van het landschap en de kleurbeleving die Van Gogh in zijn werk toepaste. Dat heeft geresulteerd in schilderijen en werken met gekleurde klei. De resultaten van Vloemans’ werk-periode zijn tot eind november te zien in de Van GoghGalerie.

Sabina Timmermans

Op zaterdag- en zondagmiddag van 14.00 tot 17.00 in Atelier De Moeren Sabina Timmermans.

Zij heeft zich laten inspireren door Van Goghs laatste schilderij van boomwortels. In de uitgestrekte bossen van het landgoed is ze op zoek gegaan naar hakhout. Daarvan heeft ze foto’s en studies gemaakt die ze in het atelier heeft uitgewerkt tot een reeks monumentale tekeningen. Tijdens de open atelierdagen zijn de studies en eindresultaten te zien.