Café Brein deze maand weer op speciale locatie

ZUNDERT - Het laatste half jaar vonden de maandelijkse bijeenkomsten van Cafe Brein Zundert steeds plaats op speciale locaties op bijzondere plekken in en rond Zundert. Deze maand, op donderdag 28 oktober, vindt de Cafe Brein-bijeenkomst ook weer plaats op een bijzondere locatie, te weten in het Bezoekerscentrum De Zwarte Schuur op het landgoed De Pannenhoef, gelegen in de driehoek Zundert-Rijsbergen-Sprundel.


Na deze maand worden de bijeenkomsten van Cafe Brein, steeds op de vierde doindrdag van de maand, gehouden in het zaaltje van het karakteristieke Cafe In den Anker aan de Rucphenseweg, waar de Brein-bezoekers vanaf dat moment maandelijks welkom zijn. 

Maar deze maand, op donderdag 28 oktober worden de Brein-bezoekers zoals vermeld om 15.00 uur verwacht in het verwarmde bezoekerscentrum op De Pannenhoef, in De Zwarte Schuur, aan de Pannenhoefweg 4 in Rijsbergen. De bezoekers worden zoals gewoonlijk verwelkomt met een kopje koffie en worden daarna bijgepraat door Carlo Braat, die coordinator landschapsbeheer is van het Brabants Landschap, waar De Pannenhoef deel van uit maakt. Hij zal de bezoekers informeren over de ontstaansgeschiedenis van het natuurgebied en het landgoed waar veel bijzonderheden over te vertellen zijn, zoals bijvoorbeeld over de turfwinning daar. Ook zal hij de actuele beheersvorm van het landgoed en het daarbij behorende natuurgebied toelichten. In De Zwarte Schuur wordt de geschiedenis ook vertelt en in beeld gebracht aan de hand van een interessante expositie.

Cafe Brein staat open voor bezoekers met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) of personen die zich daar op enige wijze bij betrokken voelen, zoals familieleden, mantelzorgers of gewoon andere belangstellenden die geinteresseerd zijn in dit onderwerp. NAH staat voor de gevolgen van een hersentumor, een ongeval, MS of Parkinson of door een andere oorzaak waardoor hersenletsel is ontstaan. 

De Zwarte Schuur op De Pannenhoef is zowel vanuit de richting Rijsbergen als Zundert goed bereikbaar. Wellicht kan er geparkeerd worden in de nabijheid van De Zwarte Schuur maar helemaal zeker is dat op dit moment nog niet. Voor actuele informatie hierover wordt verwezen naar de website van Cafe Brein Zundert. De bijeenkomst begint op 28 oktober om 15.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Voor meer informatie over de bijeenkomst en ook over de bereikbaarheid wordt verwezen naar de website van Cafe Brein Zundert; www.cafebreinzundert.nl.[n]