Mon Zagers.
Mon Zagers. Foto:

Mon Zagers waardig kampioen C driebanden 2021

ACHTMAAL - Vrijdagavond 22 oktober waren er geen briljante partijen tijdens de halve finale. De spanning maakten een aantal wedstrijden wel aantrekkelijk voor de kijkers.


Leo Koeken, die de aftrap deed tegen José Michielsen nam meteen afstand van de enige vrouw in dit kampioenschap. Omdat José de goede richting deze keer niet kon vinden werden de papieren van Leo steeds beter. Na 40 beurten kwam Leo in de volgende ronde via 15-4. Op het andere biljart was het bloedstollend tussen Kees Laurijssens en Christ Christianen. Na 25 beurten had Kees 11 caramboles op de tellijst en Christ sprong van 12 naar 14. Wanneer dan door Christ tweemaal een 'makkie' wordt gemist profiteert routinier Laurijssens en wint doordat zijn opponent de nabeurt rakelings mis zag gaan. Arjan van Oosterhout maakte korte metten met Frans Havermans. Via 15-6 in 30 loopjes ging Arjan door. Dré Kemps en Henri van Doremalen bereikten na 27 beurten een gelijke stand van 11-11. Doordat Henri 9 keer stil bleef was de overwinning weer voor een Toekomst biljarter met 15-11 (38). Ook bij Ad Mertens en Koen Martens leek het spannend te worden bij 10-12. Na een moeizaam slot overleefde 'buitenstaander' Koen bij passage 47, via 10-15. Bert Melis, die als enige in de voorwedstrijden 4 partijen won, had ditmaal geen maatgevoel en weinig geluk. Hij had ook pech dat zijn tegenstander Peter Mertens, die in de voorwedstrijden de kortste partij boekte met 10 beurten, weer het goede gevoel had. Na 10 keer nam Peter de leiding met 8 om 2. Daarna ging het moyenne naar beneden, maar Mertens won royaal met 15 tegen 5 en mocht zaterdag verder spelen. Jac Braspenning en Ad van Roosendaal bezorgden het talrijke publiek een mooie match. Via 12-12 werd de eindstand 15-15 omdat van Roosendaal de gelijkmakende beurt kon verzilveren. Bij de penalty’s kwam Jac 2x niet tot scoren, waardoor Ad met een raak punt in de race bleef.

Op zaterdag 23 oktober dus nog 7 van de 10 Toekomst biljarters aan de groene tafel. In de eerste partij nam 'buitenlander' Koen Martens een voorsprong van 7-2 (15), maar de extra gemotiveerde Arjan van Oosterhout ging erop en erover. Via 10-8 caramboleerde Arjan naar de winst met 15-10 (29) en door. 

Nadat Peter Mertens in precies 50 beurten Dré Kemps naar huis stuurde met 15-9 had een bepalende wedstrijd tussen Mon Zagers en Leo Koeken een bijzonder slot. Na 29 keer opstaan stond het scorebord op 14-9 in het voordeel van Don Leo. Na 11 missers van dezelfde Leo kon Mon toch nog een nipte en belangrijke overwinning boeken. Gelijktijdig klopte Kees Laurijssens clubgenoot Ad van Roosendaal: 15 om 12 in 58 toeren. Een montere Mon Zagers stond na 12 herhalingen al 12-6 tegen Arjan van Oosterhout en na slechts 21 keer was het potje uit: 15-11 voor de toekomstige kampioen. Peter Mertens won het prestigeduel van Kees Laurijssens na 53 beurten met 15-12. De troostfinale om de 3e en 4e plaats ging zodoende tussen Kees Laurijssens en Arjan van Oosterhout. Bij een 9-13 voorsprong van Arjan kwam Kees met een verrassende serie van 4 voor de dag gevolgd door 2 punten, op tijd binnen. Arjan maakte alleen de acquit en sneuvelde op 14 caramboles. 

In de allesbeslissende finale tussen Mon Zagers en Peter Mertens ging Mon Zagers weer fanatiek van start. Bij paal 15 stond het scorebord al op 12-7 in het voordeel van Zagers. Na 20 keer kon Peter het toch nog spannend maken bij de stand 14-12, maar Mon had de stal geroken en werd terecht kampioen via 15-13. Tijdens een vlotte prijsuitreiking vernamen Peter Mertens, Kees Laurijssens en Arjan van Oosterhout dat zij gerechtigd zijn in de B-klasse uit te komen, bravo. Het was daarna nog lang gezellig in café De Toekomst.[n]