Voortvarende start van de mannen van ZUVO

ZUNDERT - Dinsdagavond 19 oktober om 20.00 uur in Dordrecht volleyballen. Deze mannen spelen liever op zaterdagmiddag rond een uur of twee thuis in Zundert. Helaas kan er niet altijd aan de wensen van deze heren voldaan worden. Dus toch maar naar Dordrecht.

Next Volley Dordrecht HS3, die momenteel voorlaatste staan, bestaat voornamelijk uit topfitte jonge mannen. Het inslaan werd dus rijkelijk gewonnen door dit team. Gelukkig telt dat niet mee voor de punten. Na de afwezigheid van beide scheidsrechters (die in Rotterdam bleken te staan), werd er gestart met een scheidsrechter van de thuisclub. Een uitstekende scheidsrechter bleek later. De ‘pass' bleek het sleutelwoord te zijn voor de gehele wedstrijd. Met een superlichte en zwabberende volleybal bleef het team overeind die de beste passen gaf en daarmee een fatsoenlijke opbouw kon creëren. Beide teams hadden moeite met de pass. Bijzonder genoeg had het thuis spelende team er de meeste moeite mee. Zij bepalen uiteindelijk met wat voor bal er wordt gespeeld. De eerste set maakte de mannen uit Dordrecht te veel fouten, waardoor degelijk spel aan Zundertse zijde resulteerde in een dikke overwinning. Ook het aanvallend vermogen van de buitenaanvallers Stijn van Bladel, Richard Peeters en diagonaal ‘The Beast Of Belgium' droegen hier aan bij. 14-25 winst voor Cegelec ZUVO. De tweede en de derde set zakte ZUVO iets weg. Na grondig overleg tussen coach Huub van Caam en assistent coach en speler Roel Ruiter werd oud-libero Kevin van Praat in het achterveld naar de kant gehaald voor de jonge hond Lex Verheijen. Deze stond passend zijn mannetje, waardoor er meer druk opgebouwd kon worden. Twee keer 22-25 winst voor de mannen uit Zundert. De laatste set liep ZUVO wat achter de feiten aan. Ze begonnen goed, maar liepen halverwege de set tegen een achterstand van een paar punten aan. Daar waar middenaanvaller Bram Douven vorige wedstrijd nog de nodige punten mee pakte, leek hem dat deze wedstrijd niet te lukken. Zijn broer Dirk kon er gelukkig voor zorgen dat alle punten mee naar Zundert gingen, door de juiste spreiding en een aantal goede blokkeringen. 19-25 winst in de 4e set en daarmee een 0-4 overwinning op dinsdagavond. Een uitslag waar de heren vooraf allemaal voor getekend zouden hebben. Alweer boven verwachting gepresteerd. Moeten ze misschien het verwachtingspatroon naar boven bijstellen? Dat zal de komende wedstrijden blijken.
Zaterdag 30 oktober spelen de heren uit tegen Sliedrecht Sport HS4 om 12.45 uur.[n]