Wernhout neemt 3 verdiende punten mee uit Achtmaal

WERNHOUT - Zondag 24 oktober 2021: Achtmaal 1-Wernhout 1 0-2 (0-1).

Nadat in Achtmaal alle kruitdampen waren opgetrokken ging Wernhout vanaf het eerste fluitsignaal als een vuurpijl van start en dat leverde in de eerste minuut al een goal op.

De wedstrijd

Frans zorgde voor de voorzet en Max schoot uit de draai de 0-1 op het bord.

Wernhout bleef goed combineren en Achtmaal stelde hier niet zo heel veel tegenover dan het hanteren van de lange bal, maar de Wernhoutse defensie stond hierbij op een uitzondering na goed opgesteld.

In de 5e minuut schoot Marvin over en na ruim een kwartier schoot Mathieu uit een voorzet van Carlo naast.

In de 21e en 23e minuut twee kansen voor Achtmaal die vanuit het niets voor de voeten van Roel vielen maar de eerste werd geblokt en de tweede werd naastgeschoten.

Net voor het half uur kreeg René twee keer de mogelijkheid de score te verdubbelen.

Bij de eerste stuurde Leroy René richting de Achtmaalse goal, de tweede kwam uit een voorzet van Jurre, maar beide pogingen werden onschadelijk gemaakt door doelman Nouws.

Kort voor rust nog twee kansen voor Max. Bij de eerste sneed Max goed naar binnen de zestienmeter in en ging zijn schot over. De tweede was na een vrije trap van Davey en hierbij ging Max zijn inzet naast.

Carlo keepte uitstekend en hield zijn doel schoon

Tweede helft

In de eerste vijf minuten van de tweede helft kwam Achtmaal goed weg dat een schot van Davey via een verdediger over ging.

Hierna was er even een fase dat Achtmaal met opportunistisch spel een paar kansen kreeg.

De eerste ging naast en bij de twee andere kansen hield Carlo die uitstekend keepte zijn doel schoon.

Rond het uur kwam er voor Achtmaal een uitgelezen mogelijkheid om toch terug in de wedstrijd te komen omdat de bal na een licht vergrijp op de stip belandde. Het buitenkansje was deze keer niet aan Roel besteed, hij stuurde Carlo wel ‘het bos in’ maar de paal bracht deze keer voor Wernhout redding.

Hierna pakte Wernhout toch weer het heft in handen alleen het definitieve nekschot bleef uit.

Een schot van René smoorde een paar meter voor de goal, een poging van Jurre werd geblokt en een kopbal van Maikel ging rakelings over.

Aan de overzijde werd Carlo ook nog een keer zonder Achtmaal’s succes getest. Ruim een kwartier voor tijd ging een vrije trap van Davey maar net naast en een minuut of tien later gaf Max voor op Hein wiens schot te hoog was.

In de 90e minuut kwam dan toch de genadeklap, een corner van Davey belandde voor de voeten van Thijs vd Buijs, die niet aarzelde en doeltreffend afdrukte, 0-2.

In de extra tijd kreeg Achtmaal toch nog de kans om de eer te redden, maar dit was aan de gastheren deze keer niet gegund.

Derde helft

Met de drie punten in de tas smaakte de pinten in de 3e helft toch net iets beter.

Komende zondag is Wernhout vrij. De eerstvolgende wedstrijd is op 7 november uit bij WVV’67 in Woensdrecht.[n]