V.V. Achtmaal afgetroefd door Wernhout

ACHTMAAL - Een derby, altijd een speciale wedstrijd. Een wedstrijd waar strijd en inzet misschien wel belangrijker is dan het veldspel. Dit kwam uit en Wernhout was de hele wedstrijd feller dan de ploeg van Cees van Beers.

Slechte start, wat heet, al na 30 seconden lag de bal in het Achtmaalse doel. Een afgeslagen voorzet kwam voor de voeten van een Wernhout speler die geheel vrijstaand kon uithalen en via de binnenkant van de paal raak schoot: 0-1. Een domper van jewelste voor Achtmaal, dat Wernhout gelijk bij de strot wou pakken. Achtmaal haalde een ruime voldoende in de eerste helft voor het elkaar in de problemen brengen. Achtmaal had geen antwoord op het energieke spel van Wernhout. Zo kreeg de ploeg van Cees van Beers haar voorwaartse maar niet aan het werk. Voor rust kon Wernhout nog uitlopen naar een comfortabele voorsprong, maar Roy had kort na elkaar antwoord door een bal uit de bovenhoek te ranselen en daarna met een goede reflex een schot in de korte hoek te pareren. In de 41e minuut had Achtmaal dan de eerste mogelijkheid, Jacky stuurde Roel weg, maar hij kwam uiteindelijk tot een schot dat gekraakt werd door een Wernhouts been.

Jeugdspelers en kantel moment
Achtmaal zette het tactisch om in de rust, en er werden 2 16-jarige jeugdspelers ingebracht met Tygo en Robbe, beide jongens speelde een prima 2e helft. Zo was het Robbe die met een prima actie Roel in stelling bracht maar zijn schot ging centimeters naast. Achtmaal leek het allemaal wat meer onder controle te hebben. En in de 58e minuut kreeg het een uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Roel ging over een Wernhouts been, de toegekende penalty ging echter via de binnenkant van de paal uit het Wernhouse doel. Een domper waar Achtmaal eigenlijk de hele 2e helft niet meer overheen. Wernhout schoot in de laatste minuut via een ouderwetse scrimmage nog de 0-2 binnen.

Stof tot nadenken

Zo heeft Achtmaal genoeg stof tot na denken. Het moet beginnen bij de basis door hard te werken voor elkaar.

Programma

Komende zondag speelt Achtmaal uit in Rucphen waar RSV de tegenstander is. Dan zal Achtmaal zich moeten herpakken![n]