Dit weekend prachtige vogelshow in De Koutershof

RIJSBERGEN - Eindelijk, na een jaar zonder mag het weer. Aanstaande zaterdag en zondag houdt vogelvereniging De Vogelvriend uit Rijsbergen in ontmoetingscentrum De Koutershof een grote vogeltentoonstelling. 


De vrees bestond dat er door corona een stuk minder vogels ingeschreven zouden worden dan gebruikelijk maar die vrees bleek ongegrond te zijn. Maar liefst 515 vogels zullen zich aankomend weekend van hun allermooiste kant laten zien. 

Dit zijn er slechts een handvol minder dan in 2019. Nee, de vogelshow heeft door corona zeker geen averij opgelopen. 


Grote variatie

De variatie aan soorten vogels erg groot. Er zijn kanaries in alle kleuren van de regenboog te bewonderen, de zebravinken doen daar niet voor onder. Ook zitten er bijna 100 exotische vogels op de show. Die zijn helemaal een lust voor het oog. Ook zo'n aantal Europese cultuurvogels en een pak kwetterende parkieten en aandoenlijke dwergpapegaaitjes. 

De grote jongens onder de parkieten stelen met hun prachtig blauwe, rode en gele verenkleding pas echt de show. Daarom is de tentoonstelling ook voor kinderen zo leuk om te zien. Breng die dan ook gerust mee. 

Vergeet niet uw coronatoegangsbewijs of QR-code en identiteitsbewijs. Steek dan ook maar meteen een mondkapje in je zak. Zo houden we ons netjes aan de coronamaatregelen. 

Er is ook een verkoopklasse aanwezig en bij de enveloppenactie zijn heel veel prijzen en prijsjes te winnen. Als je dan de vogels hebt bewonderd en je hebt genoten van de met veel bloemen en planten gedecoreerde zaal dan kun je nog even gezellig nagenieten in de gloednieuwe, pas geopende en heel sfeervolle taveerne van De Koutershof.  

Die is echt mooi geworden, hoor.  


Informatie

De Koutershof, Koutershof 4, Rijsbergen (naast de RK kerk). 

Zaterdag 13 november zaal open van 11.00 uur tot 20.00 uur. 

Zondag 14 november van 10.00 uur tot 16.00. 

Trekking van de grote loterij zondagmiddag om 15.00 uur in de taveerne (1e prijs een half varken, diepvriesklaar).

Prijsuitreiking om 16.00 uur. 

Gratis entree, gratis parkeren. 

Denk aan de RIVM-maatregelen![n]