Wernhout boekt moeizame overwinning tegen WVV

WERNHOUT - Op het kunstgras in Woensdrecht boekte Wernhout een zeer moeizame zege tegen WVV.

Wernhout had de intenties om van achteruit op te bouwen maar was zeker in de eerste helft vaak slordig aan de bal en hierdoor werd WVV,  in de omschakeling,  de gevaarlijkste ploeg.

Een kans na vijf minuten voor Maikel, bal hoog over, en een schot dat naast ging van Mathieu waren eigenlijk de enigste wapenfeiten van Wernhout in het eerste bedrijf.

Carlo hield WVV in de eerste helft tot drie keer toe van het scoren af en ook was er nog een Woensdrechtse poging die op de lat belandde.

In de tweede helft startte Wernhout wel wat beter. De eerste kans van Mathieu, na een minuut of 5,  was nog een prooi voor de WVV doelman. Een minuut later scoorde Mathieu wel uit een corner van Davey, 0-1. Hierna kwam Wernhout twee keer goed weg. Eerst bij een terugspeelbal van Leroy waar WVV nog tussen zat en een kopbal die beiden werden gered door Carlo.

Twintig minuten voor tijd verdubbelde Mathieu de score na een assist van Karel, 0-2.

Kort hierna bijna de aansluitingstreffer voor WVV, maar de bal gaat via de lat over.

Tien minuten voor tijd biedt Carlo met een steekpass Karel de kans maar zijn schot gaat voorlangs.

In de slotfase kwam Wernhout niet meer in de problemen en kon het drie punten bijschrijven.

WVV’67 1-Wernhout 1 0-2 (0-0).

Komend weekend is Wernhout 1 vrij, een weekend later komt NSV uit Nispen op bezoek.[n]