James, Lily en Donna met hun ouders Wesley en Anouk.
James, Lily en Donna met hun ouders Wesley en Anouk. Foto: Krijn ten Hove

‘Drive through’ in Zundert slaat aan: ‘Blij dat Sinterklaas er weer is’

Door: Krijn ten Hove Algemeen

ZUNDERT - Met een grote lach kwamen ze weer naar buiten: James (7), Lily (2) en Donna (1), met in de handen een grote snoepzak. Ze waren maar wat blij met de komst van Sinterklaas in het land. 

“Ik ben blij dat hij er weer is”, vertelt James, “En dat ik hem gezien heb. Straks komt hij ook nog bij ons door de straat.” Daarna laat hij trots zijn snoepzak zien met daarin een groot verrassings-ei. “Die ga ik straks lekker opeten,” laat hij enthousiast weten.

Ruimte

“Hier wordt je gewoon blij van,” geven moeder Anouk en vader Wesley samen aan. “Normaal is het altijd enorm druk en nu krijgt iedereen de Sint ook echt te zien, de ruimte om een handje te geven of op foto te gaan.” Wesley ziet dit wel als een blijvend iets: “Ik vond het echt te gek, fantastisch gewoon. Voor de kinderen is dit veel prettiger, je kan je eigen tijd bepalen wanneer je gaat en het is leuk opgezet met al die kraampjes.”

Vol spanning

“En door de opzet was het voor de kinderen echt veel rustiger dan het bewegen in de drukte,” vertelt Anouk. Ze is dan ook blij dat er op deze manier toch nog wat georganiseerd kon worden voor de kinderen. En James, Lily en Donna zijn blij met hun snoepzak en kijken al vol spanning uit naar de middag als Sinterklaas nog door de straat heen komt.