Cafe Brein Zundert gaat in november niet door

ZUNDERT - Normaal gesproken zou op de vierde donderdag van de maand, de 25e dus, de maandelijkse bijeenkomst van Cafe Brein Zundert plaatsvinden. Maar de initiatiefgroep heeft moeten besluiten deze bijeenkomst vanwege de aangescherpte corona-maatregelen niet door te laten gaan.


De beperking die de 1,5 meter afstand en de vaste placering van bezoekers met zich meebrengt, maakt dat de doelstellingen van de bijeenkomst niet haalbaar zouden zijn. De informele sfeer van ontmoeting en gesprek met elkaar zou er teveel door in het gedrang komen. Ook het gegeven dat je in een privé huissituatie niet meer dan 4 personen mag ontvangen, heeft voor de initiatiefgroep de doorslag gegeven om de bijeenkomst deze maand niet door te laten gaan. Dat wordt betreurd omdat de november-bijeenkomst de eerste zou zijn die op de nieuwe vaste plek van Café Brein, te weten het Café In den Anker aan de Rucphenseweg, zou plaatsvinden. Ook de uitbaters van Café In den Anker betreuren het dat de bijeenkomst deze maand geen doorgang kan vinden; zij hebben zich bereid verklaart Café Brein met plezier steeds op de vierde donderdag van de maand in hun etablissement te willen ontvangen.

Het voornemen van de initiatiefgroep is om op de vierde donderdag in december de maandelijkse bijeenkomst bij In den Anker wel door te laten gaan. Dat zal dan een speciale eindejaars- of kerstbijeenkomst worden waarbij wordt teruggeblikt op het voorbije jaar en alle activiteiten die Café Brein organiseerde. Deze bijeenkomst maakt het mogelijk om met vaste zitplaatsen te werken waarmee deze beperking in ieder geval zal vervallen.

Café Brein Zundert is een initiatief wat zich richt op de doelgroep van personen met NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel), met name door het organiseren van maandelijkse bijeenkomsten waar ontmoeting en gesprek centraal staan, maar waarbij ook soms thematische voor de doelgroep interessante onderwerpen en thema's aan de orde worden gesteld. De bijeenkomsten zijn niet enkel gratis toegankelijk voor personen met NAH, maar ook voor iedereen die er zich op enige wijze, als familielid of mantelzorger, of gewoon als belangstellende bij betrokken voelt.

NAH staat voor de gevolgen van een beroerte, een hersentumor, een ongeval, MS of Parkinson of een andere aandoening waardoor hersenletsel is ontstaan, Voor nadere informatie zie: www.cafebreinzundert.nl of via info@cafebreinzunder.nl.[n]