Aangepaste optocht Sint in Wernhout

WERNHOUT - Hoewel het vorige week nog allemaal door leek te mogen gaan, heeft de persconferentie van afgelopen week veel roet in het eten gegooid voor de optochten van Sinterklaas. Ook in Wernhout is er alternatief programma opgezet rondom de optocht als gevolg van de hoge besmettingsgetallen.


Vorige week meldden we op deze plaats het vertrouwde programma te kunnen draaien dit jaar rondom de intocht, maar helaas dit kunnen en mogen we toch niet uitvoeren. Om toch alle kinderen een onvergetelijke en mooie intocht en ontmoeting met Sinterklaas en zijn Pieten te kunnen bieden hebben we het programma en de route van de optocht iets aangepast. Zo hopen we er met z`n allen op een veilige en verantwoorde manier alsnog een heel groot feest van te kunnen maken op 21 november.


Aangepast programma

Het programma is nu als volgt: 

Om 13:30 zal Sinterklaas met zijn Pieten aankomen op het Antoon Jurriënsplein en daar, hopelijk gevolgd door vele blije kinderen, vertrekken voor een ronde door Wernhout. 

Let op! Er is dit jaar gekozen voor een andere route dan normaal. Er wordt zoals gezegd vertrokken vanaf het Antoon Jurriënsplein, waarna Sinterklaas onder begeleiding van de Harmonie via de Diepstraat, Pastoor Bielarsstraat, Tienpad, Potgieter, Dahliastraat, Julianalaan en Weimerpad zal aankomen bij de Onze Lieve Vrouw van Altijd Durende Bijstand Kerk. Hier zal Sinterklaas met zijn Pieten binnen plaats nemen en is er voor elk gezin de kans om Sinterklaas om de beurt te ontmoeten en de mooie tekeningen, knutsels en andere cadeaus voor hem, de Pieten of OzoSnel te overhandigen. Wie weet hebben zij ook weer wat leuks bij voor de kinderen.


Let op! Er is dit jaar gekozen voor een andere route


Sint hoopt jullie te zien

We hopen jullie op zondag 21 november om 13:30 allemaal te zien op het Antoon Jurriënsplein of elders langs het parcours waar natuurlijk ook altijd nog ingehaakt kan worden. Het Sint Nicolaas Comité Wernhout hoopt dat iedereen zich aan de adviezen wil houden rondom het coronavirus, zodat dit kinderfeest ook dit jaar weer voor veel kinderen een onvergetelijk dag kan worden.[n]