Het in Zundert vervaardigde schilderij voor de Sint.
Het in Zundert vervaardigde schilderij voor de Sint. FOTO STILL NTR

Zundert present bij intocht Sint in Paleis Soestdijk

ZUNDERT - Menig kind zit afgelopen zaterdag aan de buis gekluisterd om de landelijke intocht van Sinterklaas te bekijken. Deze intocht vond echter net zoals vorig jaar zonder publiek plaats, maar bij het Grote Pietenhuis in Paleis Soestdijk in Baarn. Diverse Nederlandse gemeentes kwamen voorbij op tv, waaronder Zundert. 


DOOR AMBER KUIJS


Het tweede weekend van november is altijd spannend voor kinderen. Dan zet de Sint altijd voet aan wal in Nederland. Normaal gesproken komt de Sint tijdens de landelijke intocht altijd met zijn stoomboot aan in Nederlandse stad, maar vanwege het coronavirus kon dat niet doorgaan. Als alternatief maakte de Goedheiligman zijn opwachting bij het Grote Pietenhuis in Paleis Soestdijk in Baarn en kwamen de steden en dorpen naar hem toe.


Schilderij

Wie goed heeft opgelet, heeft ook Zundert kunnen spotten. Burgemeester Joyce Vermue was daar samen met de Kinderraad bij. “De kleine kunstenaars van het Stokperdje hebben speciaal voor Sinterklaas een groot schilderij gemaakt,” schrijft de burgemeester op Twitter. “Hij staat in een veld vol dahliabloemen. En onze Kinderraad heeft het schilderij op een corso-onderstel van Buurtschap Wernhout naar Sinterklaas gebracht.” Ook Vincent van Gogh was verstopt in het schilderij. Daarnaast kreeg Sinterklaas Zundertse thee cadeau. “Heel veel dank aan het Stokperdje, Buurtschap Wernhout en Corso Zundert: dankzij jullie hebben wij Sinterklaas op Zundertse wijze welkom kunnen heten in Nederland,” aldus de burgemeester. [n]