Tiental Moerse Boys verliest van Meerssen

KLEIN ZUNDERT - Onder toeziend oog van een legertje geblesseerden, enkele vrijwilligers en de verslaggever van BN De Stem heeft Moerse Boys zondag op eigen veld een terechte nederlaag geleden tegen SV Meerssen. De eerste helft was nog doelpuntloos, maar in het tweede bedrijf buitten de bezoekers de ontstane overtalsituatie optimaal uit. Het werd voor ons vlaggenschip, daags na de bekeruitschakeling tegen derdeklasser ZIGO, de tweede nederlaag deze week: 0-2.

In de eerste wedstrijd na het ingaan van de aangescherpte coronaregels was de wedstrijd alleen te volgen via een livestream en de kijkers hiervan zagen Moerse Boys ten onder gaan.

Het breekpunt van de wedstrijd vond plaats op slag van rust. Job beging rond de middenlijn een overtreding en werd door de scheidsrechter resoluut bestraft met een tweede gele prent. Juist op het moment dat Moerse Boys ogenschijnlijk iets meer in de wedstrijd kwam, werd het gereduceerd tot tien. Meerssen was ook vóór de rode kaart al veruit de gevaarlijkste ploeg op het Klein-Zundertse hoofdveld. Over het vertoonde spel kon trainer Jurgen Arnouts in die fase niet bepaald tevreden zijn. Slordigheid en onrust namen te vaak de overhand.

Justin was een van de spelers die zich aan het matige spel onttrok; hij speelde wederom een prima wedstrijd.

Vervelend gevoel
Pas na het half uur konden de oranjehemden de Limburgse defensie voor het eerst enigszins verontrusten. Het schot van Daan werd echter in de kiem gesmoord. Cas schoot even later op aangeven van Hein voorlangs. Het waren de spaarzame momenten waarbij Moerse Boys zich offensief liet gelden. Tom voorkwam met de voet opnieuw een achterstand. Met de rode kaart van Job luttele seconden voor rust zocht Moerse Boys toch met een vervelend gevoel de kleedkamers op.

Ondanks het mannetje minder was de opening van de tweede helft nog hoopgevend: Cas trapte rakelings naast. Niet veel later was het echter aan de overzijde raak. Een voorzet vanaf rechts werd door de sterke Meerssen-spits doorgekopt, waarna zijn ploeggenoot vogelvrij raak schoot vanaf een meter over tien.

Meer risico
Moerse Boys weigerde na de treffer direct de defensieve stellingen te verlaten, om te voorkomen dat het direct weer in het mes zou lopen. Geduld was in die fase het toverwoord. Meerssen ging na de openingstreffer ook niet bepaald beter voetballen. Zo’n twintig minuten voor tijd dirigeerde Jurgen enkele van zijn spelers een linie naar voren, als teken dat er meer risico genomen moest worden. Kansen creëren bleek echter een brug te ver.

Tien minuten voor tijd gooiden de bezoekers de wedstrijd in het slot met een rake kopbal, juist op een moment dat Moerse Boys even met negenen stond vanwege een blessurebehandeling voor Lars. Bij een defensieve ingreep kwam de verdediger vervelend in botsing met zijn tegenstander, waardoor hij een blessure aan de neus opliep, deze bleek achteraf gebroken. In de slotfase was De Moer niet meer bij machte om iets aan de achterstand te doen. Kas Mol, Joris Jochems en Kent Nouws maakten nog hun opwachting, waarbij laatstgenoemde zijn debuut maakte in de hoofdmacht. Ook zij konden het tij niet meer keren.

Dit weekend speelt Moerse Boys op zaterdagavond, uit bij RKSV Halsteren. Helaas is er dan opnieuw geen publiek welkom. We houden u op de hoogte van de mogelijkheden om de wedstrijd toch te volgen.[n]