In Memoriam:
Kees Nelemans

ZUNDERT - Maandag 8 november kregen wij het trieste bericht dat ons erelid Kees Nelemans  was gestorven. Zijn gezondheid was de laatste tijd snel achteruit gegaan en kon hij de strijd tegen de verschrikkelijke ziekte niet winnen.


Kees begon op zijn 11de met een hele groep leerlingen o.l.v. muziekleraar Willem Wassenaar.
Hij bespeelde daar de althoorn. Wegens de studie die hij eerst wilde afmaken is hij er 2 jaar mee gestopt om eerst zijn studie af te maken. De fanfare was ondertussen een harmonie geworden en is hij klarinet gaan spelen. Dit instrument heeft hij zo ongeveer 40 jaren bespeeld. Aangezien de groep bij het zwaar koper steeds kleiner werd, is er aan hem gevraagd of hij wilde overstappen naar de bas.
Ondanks deze grote technische overgang stemde hij hier mee in. Van een instrument met een rietje naar de grote bas, maar hij speelde het toch maar mooi klaar. Wij zijn hem hier nog steeds dankbaar voor.
Helaas heeft hij de bas niet zo heel lang bespeeld, omdat zijn ogen steeds verder achteruit gingen en het lezen van de muzieknoten steeds moeilijker voor hem werd.

Tijdens zijn loopbaan heeft hij 2 keer mogen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschappen. In zowel Amsterdam als Venray. Hier zijn mooie prijzen behaald en was een hele mooie ervaring voor hem. Zelfs door het harde werken in de bakkerij sloeg hij bijna geen enkele repetitie over.

Nadat hij was gestopt met de bakkerij werd deze nog gebruikt als reptitieruimte voor de mensen van het zwaar koper en werden er muzieklessen verzorgt. Dit was zeker een mooi gebaar van hun waar wij dan ook zeer dankbaar voor zijn.

Ondanks dat hij niet meer kon mee spelen met het orkest  van Harmonie Nut & Vermaak bleef hij wel gewoon lid.

Hij was immers met zijn 50-jarig jubileum al erelid geworden van de vereniging en was dit jaar zelfs al 65 jaar lid. Hij was ook ieder jaar fanatiek om te komen helpen bij onze wijnverkoop om de clubkas te helpen spekken.

Kees, wij willen je bedanken voor alles wat je voor onze Koninklijke Harmonie Nut & Vermaak hebt gedaan en zullen je dan ook zeker gaan missen.

Wij wensen Bella en (klein)kinderen heel veel sterkte om dit verlies te verwerken in deze moeilijke tijd.


Namens bestuur en leden van de Koninklijke Harmonie Nut & Vermaak