Vrijdagavond 7x7 vrouwenvoetbal bij VV Zundert

ZUNDERT - Komende vrijdagavond vindt op sportpark De Wildert de 4e speelronde plaats van het 7x7 vrouwenvoetbal. Bij deze voetbalvorm spelen twee teams van zeven speelsters op een half veld tegen elkaar, is de buitenspelregel niet van toepassing en is het maken van een sliding niet toegestaan.


Een perfecte voetbalvorm voor speelsters met een drukke agenda die niet meer wekelijks kunnen of willen spelen, voor speelsters die hun lichaam iets minder willen belasten, voor speelsters die geen genoeg van voetbal kunnen krijgen en op zoek zijn naar een extra speelmoment, of teams die door een terugloop van het aantal leden geen elftal meer op de been kunnen brengen. Voor de dames van VV Zundert, die dit seizoen met 24 speelsters zijn, was een aantal extra speelmomenten de reden om in te stappen.

De dames van VV Zundert doen mee aan de 7x7 najaarsreeks 18+, een toernooivorm van vijf speelrondes verdeeld over evenzoveel vrijdagen. Elke vereniging is tijdens de reeks eenmaal gastheer en speelt de overige momenten bij de andere verenigingen uit de poule. Per speelavond speelt ieder team vier wedstrijdjes van 15 minuten. Naast de leeftijdscategorie 18+ is er ook een aparte competitie voor 30+

Graag hadden de Zundertse dames a.s. vrijdagavond meer bekendheid aan het 7x7 voetbal in deze regio willen geven. Met name door oud-speelsters van VV Zundert en andere Zundertse voetbalverenigingen uit te nodigen en hen te enthousiasmeren voor deze jonge voetbaltak van de KNVB. Door de aangescherpte Corona-regels is dit helaas niet mogelijk. Desalniettemin hoopt de vereniging dat (oud)-speelsters zich gaan aanmelden. Zo zijn reeds drie oud-voetbalsters ingestapt die het leuk vinden om enkele keren per seizoen nog eens een paar wedstrijdjes te spelen. V.V.


Zundert stelt vereniging weer open
Net als in eerdere lockdowns, stelt v.v. Zundert inwoners uit de gemeente in staat op gratis mee te trainen. Zowel bij de senioren als bij de jeugd. Stuur een berichtje naar ludwig@vvzundert.nl voor de jeugd inclusief Voetbal op Maar of naar eduard@vvzundert.nl voor dames, Walking voetbal en senioren. Je ontvangt dan meer informatie over de tijdstippen en maatregelen. V.v. Zundert laat hiermee zien de maatschappelijke functie serieus te nemen.


Team- en wedstrijdvormen
Lid worden?  Dit kan al vanaf 4-jaar.

Met de nieuwe team- en wedstrijdvormen zijn er tegenwoordig al mogelijkheden vanaf 4-jaar om kennis te maken met de voetbalsport. Ook bij VV Zundert is dit mogelijk. Want jong geleerd is, oud gedaan. Het is gezond, leerzaam en leuk om al op deze leeftijd lekker buiten op het voetbalveld bezig te zijn. Omdat rond deze leeftijd ook de eerste stappen op school gezet worden, wellicht een start met zwemles gemaakt wordt, is het soms lastig in te schatten of uw zoon of dochter dit wel leuk vindt of aan kan. Kom daarom geheel vrijblijvend, met uw zoon of dochter langs op woensdagavond van 18:30 tot 19:30 uur bij de training van onze jongste voetbalsterren! Voor andere leeftijden check onze website of stuur een mail naar ludwig@vvzundert.nl

Voor de junioren zijn er naast het voetbal tal van activiteiten, zoals Bingo, Avond(t)urentocht, Jeugd tweedaagse, E&F-kamp, pannenkoekentoernooi, zaalvoetbal en penaltybokaal.

Zoals hierboven duidelijk wordt, is het op alle niveaus mogelijk om te voetballen bij V.V. Zundert. Natuurlijk zijn we altijd op zoek naar nieuwe leden en richten ons dan op de jongste jeugd. Maar ook bij de oudere jeugd en senioren, zijn nieuwe leden altijd welkom.[n]