Lieke Michielsen toont zich verheugd over het vertrouwen dat ze van ‘haar' partij ONPL krijgt.
Lieke Michielsen toont zich verheugd over het vertrouwen dat ze van ‘haar' partij ONPL krijgt. FOTO ONPL

Lieke Michielsen (22) nieuwe lijsttrekker ONPL

ZUNDERT - Lieke Michielsen wordt in de volgende raadsperiode lijsttrekker van Ondernemend Platteland (ONPL). Dat heeft de politieke partij woensdag bekendgemaakt. De 22-jarige Michielsen neemt hiermee het stokje over van Ellie Kools, die momenteel lijsttrekker is.


DOOR ADDO SPRANGERS

 

Bijna vier jaar geleden, tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2018, begon Michielsen als nummer 2 op de lijst.

 Destijds behaalde de partij drie zetels en kwam Michielsen dus in de gemeenteraad van Zundert, samen met Ellie Kools en Jos Willemsen. Inmiddels is ze bijna vier jaar raadslid. 


Logisch

Dat Michielsen het stokje overneemt van haar, vindt Kools logisch: “Tijdens de vorige verkiezingen hebben we al laten zien dat we verjonging in de gemeenteraad belangrijk vinden, door de toen nog 19-jarige Lieke op een verkiesbare plek te zetten. 

Nu gaan we een stapje verder door Lieke op nummer 1 te zetten. Niet alleen wij als fractie, maar ook het bestuur en onze andere leden hebben het volste vertrouwen in Lieke. We weten zeker dat ze het hartstikke goed gaat doen.”

Michielsen toont zich verheugd over het vertrouwen dat ze van ‘haar' partij krijgt. "Je kunt dit alleen als de partij achter je staat," stelt ze. "ONPL is een partij met een hele hechte en fijne achterban, die voor Zundertse begrippen best groot is. Ik ben ontzettend trots op ONPL en iedereen die er deel van uitmaakt. 

Ik vind het daarom vanzelfsprekend een eer dat ik ONPL mag gaan vertegenwoordigen als lijsttrekker tijdens de volgende raadsperiode.” 

Binnenkort wordt de volledige kieslijst van ONPL bekendgemaakt. [n]