Zundert beslist wedstrijd in kwartier na rust

ZUNDERT - Na vijf wedstrijden zonder zege won Zundert overtuigend van Sprundel. Zundert domineerde de gehele wedstrijd en won verdiend met ruime cijfers.

Zundert toonde midweeks al tekenen van herstel in de bekerwedstrijd tegen Oosterhout. In de wedstrijd tegen Sprundel werd de stijgende lijn voortgezet. Vanaf de aftrap nam Zundert het initiatief en drong Sprundel terug. Deze keer zonder te veel risico's in de laatste linie. Zundert was constant dreigend. Regelmatig werd de achterlijn gehaald, echter de eindpass vond nooit de gewenste bestemming. Het duurde een klein half uur voordat Zundert terecht de leiding nam. Een voorzet van Siemen werd keurig binnengekopt door de ijzersterk spelende Fabian. Vlak voor rust kreeg werd een slordigheidje in de defensie bijna afgestraft. Tot tweemaal toe kon de bal met meer geluk dan wijsheid gekeerd worden. Hierdoor mocht Zundert met een 1-0 voorsprong aan de thee. Na een ruim kwartier in de tweede helft stond het 5-0. Doelpunten van Tim (2x), Fabian en Cas. Zundert bleef de bovenliggende partij. Een monsterscore werd niet behaald. Enerzijds omdat Sprundel bleef knokken, anderzijds omdat Zundert het soms wat makkelijk opnam en hier en daar wat hautaine trekjes vertoonde. Sprundel wist hier eenmaal van te profiteren, waardoor de eindstand op 5-1 kwam. Hiermee brak Zundert abrupt en overtuigend met de reeks zonder zeges. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen VVR op het programma. Zundert nam een grote sprong op de ranglijst en staat nu zesde, echter het beeld is vertekend door de vele afgelaste wedstrijden. Zundert mag nog driemaal aantreden voor de winterstop. Hopelijk is de wedstrijd tegen Sprundel een kantelpunt in deze statistiek.[n]