Koor Voluntate viert feest van Sint Cecilia

RIJSBERGEN - Het gemengd zangkoor Voluntate vierde zondag het feest van Sint Cecilia en liet dat muzikaal gezien in de St Bavokerk duidelijk merken.

Door Charles Luijten


Een vaste gewoonte dat elk jaar te doen. Het is alweer even geleden dat het mannen-jeugdkoor en dameskoor samenvloeiden.


Nieuwe naam
Er kwam een nieuwe naam voor het koor dat onder leiding kwam te staan van Antoon Franken. Hij is er nog altijd. Het gemengd koor kreeg de naam Voluntate van uit het latijn vertaald ‘vrijwillig’. Een zangvereniging die overloopt van enthousiastelingen en een podium in onze Bode verdient wat deze keer vanwege Sint Cecilia goed uitvalt.


Prettig
Afgelopen weekend begon het nieuw kerkelijk jaar, tevens de advent.
In alle kerken zien we de komende tijd de adventskrans met daarop vier kaarsen waarvan de eerste zondag werd ontstoken.
Dat gebeurde onder het oog van heel wat kerkbezoekers in de Sint Bavokerk. De plechtige eucharistieviering werd opgeluisterd door een voortreffelijk voor de dag komend Voluntate.
Verschillende liederen werden meer stemmig uitgevoerd. Die vielen dan ook prettig in het gehoor. Dat het koor gezegend is met een begeleidster iemand die uitstekend met het orgelklavier uit de voeten kan mag ook best vermeld worden.


Sint Cecilia
Aan het eind van de dienst complimenteerde pastoor Van Geel Voluntate voor de prachtige gezangen en klonk verder een stevig applaus uit de kerkbanken.
“Hadden wij ook maar zo’n koor”, zei Toos van den Broek uit een naburige parochie die er was voor een overleden familielid jgt.
Aansluitend op de H. Mis van 11.00 uur stond Voluntate stil bij het feest van Sint Cecilia patrones van de muziek. In de Harmoniezaal werd de zondagmiddag tot 17.00 uur voor leden met hun partner gezellig ingevuld.
Langer mocht immers gelet op de coronaregels niet.[n]