Smen vliegdennen verwijderen op landgoed De Moeren.
Smen vliegdennen verwijderen op landgoed De Moeren. FOTO RINUS WIRIX

Leden RTC Zundert aan de slag in De Moeren

ZUNDERT - De weersvooruitzichten tijdens de afgelopen twee zondagen hebben er voor gezorgd dat de animo om de weg op te gaan voor de wekelijkse clubrit onder onze leden miniem was. Slechts enkele B en C groepsleden waren om 09.00 uur present bij het clublokaal. 


Op beide zondagen werd er dan ook beslist om samen een rit te fietsen met het tempo van de C groep. Nog opgemerkt kan worden dat afgelopen zondag beslist werd om geen pauze in te lassen om voor de verwachte buien thuis te kunnen zijn.

De leden van de A groep daarentegen zijn wel zeer actief geweest in het veld. Vorige zondag hebben er 4 leden deelgenomen aan de veldtoertocht in Kalmthout en verschillende andere leden hebben de bossen en velden doorkruist in eigen contreien. Dan afgelopen zondag zijn ze gaan deelnemen iets verder van huis. Namelijk zeven leden hebben de verplaatsing gemaakt naar Reusel om daar deel te nemen aan een veldtoertocht.


Verwijderen van vliegdennen

Dan een heel andere activiteit. Vorige week heeft onze vereniging met elf man sterk meegeholpen met het verwijderen van vliegdennen op landgoed De Moeren. Dit als tegenprestatie voor het feit dat we tijdens onze jaarlijkse veldtoertocht gebruik mogen maken van het terrein van de De Moeren.


Programma

Laat ons hopen dat a.s. zondag de vooruitzichten eens beter zullen zijn en dat er dan zowel op de weg als in het veld meer belangstelling is.

Zoals gewoonlijk wordt er voor de wegritten om 09.00 uur vertrokken bij De Valk in Wernhout. Degenen die het veld in gaan spreken onderling waar zij zullen gaan deelnemen.[n]