VVR strijdend ten onder, Zundert verdiend 3 punten

RIJSBERGEN - De wedstrijd waar iedereen naar uit heeft gekeken, mooi affiche, veel supporters en volle kantine maar niks was minder waar, zelfs de weergoden lieten het afweten. Onder deze omstandigheden is voetbal een stuk minder aantrekkelijk.

Na een sterke openingsfase van Zundert, kans in de 5de min en in de 8ste minuut een kopbal op de lat, kwam VVR iets beter op dreef.
Met volle overtuiging proberen hoog druk te zetten om de Zundertse selectie het direct moeilijk te maken. Dit lukte bij vlagen en resulteerde in wat mogelijkheden voor VVR.
In de 12de min Dave Peeters met een actie in de 16 meter waar een corner uit kwam, resulterend in een kans maar Tobias Bas kon zijn voet er net niet goed tegen aan krijgen, bal naast. In de 20ste minuut werd er goed druk gezet door VVR en hierdoor kwam Joep van Opstal in de as helemaal vrij. Na de bal te controleren schoot hij deze van afstand binnen en stond VVR op 1-0 voorsprong.

Hoogdruk betekent dat er verdedigend wat meer wordt weggegeven en dat je zuinig moet zijn in balbezit. In de 24ste minuut kwam Zundert via een diepe bal en een voorzet iets te gemakkelijk op de 1-1.
In de 33ste minuut balverlies van VVR op het middenveld en wederom kwam Zundert er snel en doeltreffend uit. Een schot vanaf de linkerkant kon Bram niet houden en de 1-2 stond op het scorebord.
Het werd een beetje grimmiger op het veld wat resulteerde in 2 kaarten maar de thee kon even weer de rust brengen.

Tweede helft
Net onderweg in de 2de helft kwam Dave Peeters in een duel ten val en hierbij ging zijn elleboog uit de kom, gelukkig kon deze terug gezet worden door de fysio van Zundert, waarvoor dank.
Goed 10 minuten later kon Zundert de 1-3 binnen schieten hoewel de grensrechter van VVR de vlag omhoog had werd deze genegeerd door de scheidsrechter.
Die had een lastige middag in Rijsbergen. Beide ploegen hadden hier last van.
In de heetst van de strijd werd het er voetballend niet beter op. Veel balverlies van beide ploegen en ook veel overtredingen.
Zoals het een derby betaamt werd het feller en feller met veel kaarten en veel strijd.

VVR heeft geknokt als ploeg maar heeft zijn meerdere moeten erkennen in Zundert.[n]