Team MC1.
Team MC1. Foto: ZHC

ZHC MC1 sleept welverdiend punt uit het vuur bij Push

ZUNDERT - Op een koude, waterige zaterdagochtend is de MC1 van Zundert afgereisd naar Breda voor de wedstrijd tegen Push. Door de corona-maatregelen is het deze keer gelukt om een parkeerplaats te vinden dicht bij de velden aangezien er geen toeschouwers toegelaten zijn bij de wedstrijd.

Na een intensieve warming-up, zijn de dames klaar om aan de wedstrijd te beginnen, maar niet voordat de gebruikelijke yell vol enthousiasme is uitgevoerd. Het team is bijna compleet, zodat in de vaste opstelling kan worden gespeeld. Alleen Stephanie kan er helaas niet bij zijn.

Push gaat heel sterk van start in het eerste kwart. Binnen de minuut gaat er een bal net voorlangs. Daarna golft het spel op en neer, waarbij het moeilijk is voor ZHC om onder de hoge druk van Push uit te spelen, maar de verdediging onder leiding van Sanne en Zoƫ houdt goed stand. De eerste strafcorner is wel voor ZHC, maar die wordt er goed uitgelopen door de verdedigsters. Kort daarna krijgt ook Push hun eerste strafcorner, die goed wordt gestopt door de keepster van vandaag Lotte. Het zou niet haar laatste redding van de dag zijn. Vooral de rechtsbuiten van Push is goed op dreef, maar ze wordt even sterk verdedigd door Yasmijn.

Het eerste doelpunt wordt gemaakt door ZHC. Na goed aannemen en opendraaien op het middenveld zet Floor een aanval op over rechts naar Floortje die goed doorloopt naar de achterlijn en teruglegt op Lieke. Zij maakt met een hard en laag schot het eerste doelpunt.

Een paar minuten later is het uit een volgende counter weer raak voor ZHC: 0-2. Push laat zich door deze tegenslag niet uit het veld slaan. Het middenveld met onder anderen Isa en Britt speelt sterk en zorgt ervoor dat er aansluiting blijft tussen de aanvallers en de verdedigers. Zij kunnen echter ook niet voorkomen dat Push net voor rust toch de 1-2 kan maken na een mooie aanval.
De rust wordt door beide teams gebruikt om fruit te eten, iets te drinken en te bespreken welke tactiek te gebruiken in de tweede helft. Push start beter in de tweede helft dan ZHC, want na slordig balverlies op het middenveld staat het al snel 2-2. ZHC krijgt in het derde kwart een aantal strafcorners, maar deze worden opnieuw sterk verdedigd door Push. Push maakt zelf nog 2 goals en komt daarmee op 4-2, wat ook de stand is na het derde kwart.

De korte pauze na afloop van het derde kwart wordt door de coaches en het team gebruikt om elkaar te motiveren om alles te geven in het laatste deel van de wedstrijd. ZHC speelt vervolgens het 4e kwart ook heel sterk, waarbij het hele team veel vechtlust toont. Na een prachtige aanval opgezet door Annika wordt de bal helaas net naast geslagen, maar een paar minuten later is het wel raak uit een strafcorner.
Emma houdt heel goed het overzicht op de kop van de cirkel en speelt de bal naar Kiki die er beter voorstaat en de 3-4 inslaat.
De laatste minuten zijn hectisch. Eerst wordt een doelpunt van Push (terecht) afgekeurd en in de laatste minuut maakt ZHC nog de welverdiende gelijkmaker uit een goed genomen strafcorner.

De einduitslag van 4-4 geeft een goed beeld van de krachtsverhoudingen op het veld vandaag.