In Memoriam Jac van Loenhout

ZUNDERT - Woensdag 24 november bereikte ons het droevige bericht dat Jac van Loenhout plotseling is overleden op de leeftijd van 71 jaar.


Jac, geboren op “de Beek”,  was sinds 1977 lid van kruisboogvereniging Ons Genoegen, waarvan hij tot zijn overlijden 44 lid is geweest.

Hij heeft vele prijzen gewonnen. In 1980 en 82 is hij tot koning van deze vereniging gekroond en verder heeft hij alle te winnen prijzen binnen Ons Genoegen een of meerdere keren gewonnen.

Vanaf 1999 is hij als bestuurslid actief geweest, en was hij een van de drijvende krachten achter de fotopuzzelfietstocht. Hiervoor haalde hij veel prijzen binnen en spoorde veel mensen aan om de tocht te rijden, waardoor het een groot succes is geworden. Jac was tevens de man die men wist te vinden voor reparaties aan de kruisbogen. Eerst leden van de eigen vereniging, maar later ook leden van andere verenigingen.


Daarnaast was Jac altijd zeer actief als er geklust moest worden. Zo was hij bij iedere verbouwing van de partij, en heeft hij geholpen om in 1987 ons genoegen aan automatische banen te helpen.


Zijn laatste grote klus was de bouw van de nieuwe schietaccommodatie bij het nieuwe clubhuis van de vereniging, “De Moerse Bossen”. Hier is hij 2 jaar bijna dagelijks aanwezig geweest om dit te realiseren. In 2020 zijn de nieuwe banen in gebruik genomen. Helaas heeft Jac er zelf niet lang gebruik van kunnen maken.


Bij de buurtschap “Klein Zundert” was hij ook vele jaren actief, eerst in de tent met het bouwen van de corsowagen en later op het bloemenveld.


We verliezen in Jac een van de drijvende krachten achter de kruisboogvereniging en de fotopuzzelfietstocht en we zullen hem nog lang missen, vooral omdat we altijd een beroep op hem konden doen bij allerhande werkzaamheden.

Jac, bedankt voor alles wat je voor Ons Genoegen en de kruisboogsport hebt gedaan. Wij wensen Elly en zijn kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.


Kruisboogvereniging Ons Genoegen