Kerkelijke vieringen in de gemeente Zundert

PAROCHIE CHRISTUS KONING

Voor zeer dringende zaken: 06-20515729.

St. Bavo Rijsbergen

Zaterdag 18 december 15.30u: H. Eucharistieviering. Voorganger emeritus priester P. de Rooij. Intenties: verj. Maria Huijbregts-Dekkers; Andre Verschuren; Loes Smits-v. Riel; Lia Blok-Peeters; Piet Martens; Cornelis de Meijer; Piet Koeken jgt.; Sjaan de Koning jgt.; Rien Nouws; Dina v. Beek-Aerts; Jan en Jeanne Jacobs-Vriends; o.o. Aerts-Mathijssen; o.o. Nooren-Schoenmakers; Franciscus Maas; Kees de Koning; Jef Mathijssen jgt.

Woensdag 22 december 14.00u: H. Eucharistieviering. Voorganger pastoor H. v. Geel. Kerstviering in het atrium van het Rijserf.

Overleden: Riet v. Beijsterveldt-v. Boxel echtgenote van Ben v. Beijsterveldt, overleden in de leeftijd van 85 jaar. Jan Ariaans echtgenoot van Mia Ariaans-Smeets, overleden in de leeftijd van 90 jaar.

H. Cornelius Achtmaal

Zaterdag 18 december: geen viering in onze kerk.

Zondag 19 december viering in Zundert om 11.00u.

Op zondag 19 december wordt door het H. Doopsel in onze geloofsgemeenschap opgenomen: Tom Pinxteren, zoon van Francesco Pinxteren en Marloes de Jong. Wij wensen Tom een mooie toekomst.

Dinsdag 21 december 9.00u: H. Eucharistieviering, voorganger pastoor Hans v. Geel. De vieringen op dinsdag gaan gewoon door. Bent u in het weekend niet in staat om naar de viering te komen, nodigen wij u uit om op dinsdag de viering bij te wonen. Na de viering is er tijd voor een kopje koffie in de kerk.

Graag de misintenties tot en met 5 januari opgeven voor 19 december a.s.

Kerk schoonmaken: groep 4.

H. Willibrordus Klein Zundert

Zaterdag 18 december: geen viering.

Woensdag 22 december 9.00u: Rozenkransgebed met aansluitend Woord- en Communieviering. Voorganger pastor J. v. Steenoven.

O.L.V. van Altijddurende Bijstand in Wernhout

Graag misintenties t/m 6 januari opgeven voor donderdag 16 december.

Zaterdag 18 december: geen viering in Wernhout.

Donderdag 16 december 9.00u: Eucharistieviering. Voorganger Pastoor v. Geel.

H. Trudo Zundert

Zondag 19 december 11.00u: 4e zondag van de Advent. Eucharistieviering, voorganger pastoor H. v. Geel. Intenties: o.o. de Meijer-Roelands; Marie Oostvogels-Huijskens v.w. jgt. en verj.; Louis v. Sprundel e.v. To Dockx v.w. verj.; Jacobus v. Sprundel en Theresia v. Sprundel-v. Opstal v.w. beide verjaardagen. Zowel in Zundert als in Rijsbergen zal het koor op deze zondag Rorate de vieringen opluisteren met Gregoriaanse gezangen.

Prot. Gem. Zundert van Goghkerkje

Predikant: Dhr. Ds. A.P. Vlieger; www.pk-zundert.nl

Zondag 19 december, de vierde Adventszondag, is Ds. A.P. Vlieger onze voorganger. De Adventscollecte is voor Kinderen in de Knel. Dhr. P. Guis is de organist. Voor de kinderen is er de kindernevendienst. Door de verscherpte maatregelen van het Covid-19 virus, vragen wij u vooraf aan te melden voor de kerkdienst bij onze koster tel: 5974327. De Kerstavonddienst op 24 december komt eveneens helaas te vervallen. Alle geplande bijeenkomsten, zie de agenda in het kerkblad, gaan NIET door.

Nederlands Gereformeerde Kerk Rijsbergen e.o. 'Diakonia'

Gommersstraat 87, 4891 AP Rijsbergen. Info: www.ngkrijsbergen.nl. Tijdens de eredienst is er oppas voor de kinderen van 0-4 jaar en kindernevendienst voor de kinderen van 4-10 jaar.

Zondag 19 december: 10.00u ds. H. van Winkelhoff.

H. Drievuldigheid Meersel-Dreef

Kapelaan: pater Kenny Brack, tel. 0032-478413062, kenny.brack1@gmail.com. Er is weer mondkapjesplicht voor iedereen die 6 jaar of ouder is. Ook in de kerk. Denk eraan als je naar de Mis komt: mondkapje mee! Op weekdagen: 7.00u Lezingendienst en Meditatie; 7.45u Morgengebed; 12.00u Middaggebed; 17.45u Eucharistieviering met Vespers. Vierde weekend van de Advent. Zaterdag 18 december: 17.30u Eucharistieviering. Zondag 19 december: 8.30u Eucharistieviering; 9.30u Eucharistieviering, wij bidden uit dankbaarheid; 10.30u Eucharistieviering, wij bidden voor Cor Klep-v. Nispen.
Op 7 december hielden wij de uitvaart van Harry Verheyen, weduwnaar van Maria Boudewijns.
Louis, Jos en Frans maakten de wensboom opnieuw in gereedheid om al jullie Kerstwensen erin te hangen. Achter in de kerk liggen lege kerstballen.
De eerste communicanten bezochten de kerststallen van vicaris Wim te Zandhoven. Het werd een zeer interessante middag. Een uitgebreide reportage en foto's vind je op onze website.
Omdat er hier en daar wat mensen zijn die zich afvroegen waar broeder Igor nu toch wel uithing en zijn voortreffelijk voorgaan in de liturgie en zijn hemelse stem daarbij missen, lijkt het ons toch beter van hierover iets te publiceren. Concreet: Broeder Igor woont nu in de kapucijnengemeenschap van Detroit, bestaande uit een ongeveer 25 koppige groep broeders die, zo verscheiden als kapucijnen kunnen zijn, daar proberen samen te leven als een authentieke kapucijnengemeenschap.
Over de laatste drie onderwerpen leest u veel meer en ziet u foto's op: www.parochiemeerseldreef.be.[n]