Afbeelding

Klassiek saxofoonconcert in Ovezande

Algemeen

OVEZANDE - Als de coronamaatregelen het toelaten, is er op zondag 6 februari een klassiek saxofoonorkest in de roomskatholieke kerk in Ovezande.

‘Het wordt een klassiek concert van hoog niveau’, belooft de organisatie. Centraal in het optreden staat saxofonist Wim de Veth. ‘Hij wordt bijgestaan door een aantal topmuzikanten met saxofoon, cello, blokfluit en accordeon.’

Opeenvolgende klassieke stukken worden vertolkt door saxofoon met cello, saxofoon duet, saxofoon met blokfluit en cello, saxofoon met accordeon en saxofoon onbegeleid. ‘Daarnaast ziet het er naar uit dat ook een jonge muzikant meespeelt met de marimba. Altsax en marimba geven samen een schitterende klankcombinatie.’ Tevens wordt tijdens het concert een educatief filmpje vertoont over Sax4Pax, een project in België dat inspeelt op de wereldoorlogen en een ode is aan de grondlegger van de saxofoon Adolphe Sax. ‘In dit project zijn artilleriegranaten uit de wereldoorlogen gerecycled en omgebouwd tot saxofoons.’ 

Het concert op 6 februari begint om 15.00 uur en is gratis toegankelijk. De inloop is vanaf 14.30 uur. Om 15.35 uur is er een korte pauze van 20 minuten. Dan gaat het concert verder van 15.55 uur tot 16.30 uur.

Na het concert wordt er een vrijblijvende bijdrage gevraagd voor de onkosten. Reserveren is noodzakelijk en kan via klassiekwdv@kpnmail.nl, onder opgave van naam en het aantal gewenste plaatsen. ‘Mocht dit voor u lastig zijn, dan graag even contact opnemen met Ad Schenk 06-24722806.’ Als de coronamaatregelen het concert op 6 februari onmogelijk maken, dan is 27 maart de alternatieve datum.