Thomas Heijboer (rechtsvoor) mag de ambtsketen overnemen van Kris Rottier.
Thomas Heijboer (rechtsvoor) mag de ambtsketen overnemen van Kris Rottier. Foto: Gemeente Borsele

‘Nieuw jaar, nieuwe kinderburgemeester’

Door: Britta Janssen Algemeen

Het eerste schrijfsel van burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele in het nieuwe jaar:

Graag wens ik iedereen een goed, gelukkig maar bovenal een gezond 2022 toe. Als we iets hebben geleerd de afgelopen twee jaar, dan is het wel dat onze wensen voor het nieuwe jaar niet zo vanzelfsprekend zijn. Ik hoop, net als u, dat we mogen uitzien naar een samenleving zonder corona en dat er een tijd komt van helen in plaats van verdelen.


Ondanks alles wat speelt, komt er dit jaar ook weer van alles aan. Een jaar vol nieuwe kansen, mogelijkheden en uitdagingen. Een jaar waarin we hopelijk weer zoals vanouds met inwoners, ondernemers en jongeren face tot face kunnen spreken. Maar ook een jaar waarin we weer naar de stembus mogen voor de gemeenteraadsverkiezingen. En ook deze keer kan dat drie dagen. Ik zie dat alle partijen druk bezig zijn met alle voorbereidingen. Ik merk dat het ook voor hen lastig is om iedereen te bereiken. Daarom komt er een verkiezingskrant en, als het coronaproof kan, een debatavond met een bekende Zeeuw als presentator.


Ook is 2022 het jaar waarin we onze nieuwe kinderburgemeester installeren. En dat is Thomas Heijboer uit ‘s-Gravenpolder. Van harte gefeliciteerd Thomas! In december hadden we een spannende verkiezing. Maar liefst dertien kinderen solliciteerden voor de functie van kinderburgemeester. Wat was het enorm leuk, en tegelijkertijd ontzettend moeilijk om uit die inzendingen vier finalisten te kiezen. Nog moeilijker was het om vervolgens uit die vier finalisten de winnaar te kiezen. Ik vind het mooi om te zien hoeveel enthousiaste kinderen in onze gemeente wonen die iets willen betekenen voor onze samenleving. Dat maakt mij als burgemeester toch wel trots. Ook wil ik graag finalisten Esmee, Jeannette en Sanne bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Jullie hebben het ons niet makkelijk gemaakt. En natuurlijk wil ik Kris Rottier bedanken dat hij de eerste kinderburgemeester van Borsele was. Het was een eer om met je samen te werken, en ik ben trots op hoe je dat gedaan hebt!

Zoals inmiddels gebruikelijk gebruikt de nieuwe kinderburgemeester, Thomas, het schrijfsel van februari om zijn ideeën voor het komend jaar bekend te maken.