Afbeelding

GOES - Een foto van een ritje met de paardentram, maar wanneer was dat? En waarom is deze foto genomen? Zijn er mensen die u herkent?

Reacties kunt u mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen zal dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring worden gepubliceerd. Ook daar kunt u uw reactie geven.
Reacties zullen over twee weken in deze rubriek worden geplaatst. Onder de reageerders zal een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije worden verloot. De winnaar van de vorige foto is Coby Meijer.

Vorige foto
De vorige foto was van de Sint Adriaanstraat in Goes. De meeste lezers schatten de foto uit de jaren zestig van de vorige eeuw. Thijs Uiterhoeve schrijft dat de foto genomen is vanaf de Grote Markt richting Wijngaardstraat. Hij ziet de borden staan van de horlogemerken Plato en Citizen van juwelier Jansen.
Liesbeth Hillebrand herkent de zaken van groentehandel Trimpe, viswinkel Tilroe en bakker Felius. In een nog verder verleden zat daar de bloemenzaak van Betje de Groot. Op de hoek waar nu Bakker Bart zit was toen de slagerij van Blokpoel.
Coby Meijer noemt schoenmaker Toon Bakker, die altijd een glimlach op zijn gezicht had. Ook de modezaak van Sjaak van Zee zit al heel lang in deze straat. Het geboortehuis van Kitty Arenthals stond op de Grote Markt. De Sint Adriaanstraat is voor haar een dierbare plek uit haar kinderjaren.[n]