Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele.
Burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele. Foto: Britta Janssen

Borsele houdt verkiezingsavond op maandag 7 maart

Door: Britta Janssen Algemeen

HEINKENSZAND - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen houdt de gemeente Borsele op maandagavond 7 maart een verkiezingsavond in De Stenge in Heinkenszand. Kiesgerechtigde inwoners van de gemeente kunnen zich hiervoor aanmelden. Onder leiding van de Zeeuwse cabaretier Maikel Harte beantwoorden de Borselse lijsttrekkers onder meer lokale stellingen.  

Gespreksleider Harte zal ook het publiek in de zaal betrekken bij het gesprek. Daarnaast vraagt hij de 6 Borselse lijsttrekkers naar hun standpunten, bijvoorbeeld op het gebied van woningbouw en de energietransitie. “Met deze avond willen we onze inwoners een indruk geven wat er voor hen te kiezen valt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen en waar de verschillen zitten tussen de partijen”, vertelt burgemeester Gerben Dijksterhuis van de gemeente Borsele. De gemeenteraadsverkiezingen vinden plaats op maandag 14, dinsdag 15 en woensdag 16 maart. In Borsele doen hieraan SGP/CU, CDA, Lokale Partij Borsele (LPB), PvdA, D66 en VVD mee. “We hopen met deze verkiezingsavond met cabaretier Maikel Harte een leuke en informatieve bijeenkomst te houden, waarmee we zoveel mogelijk inwoners bereiken. Met de versoepelingen van de coronamaatregelen zijn de vooruitzichten dat we voor een volle zaal kunnen gaan.”

Aanmelden voor de gratis toegankelijke verkiezingsavond kan via www.borsele.nl/debat. Per huishouden in Borsele zijn er 2 kaarten beschikbaar. De avond duurt van 19.30 tot ongeveer 22.00 uur en is online live te volgen via www.borsele.notubiz.nl.