Afbeelding

Een foto van de Grote Markt in Goes. Een herkenbaar beeld, maar wanneer was dit? Wat is er nog te herkennen?

Reacties kunt u mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. De komende dagen zal dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring worden gepubliceerd. Ook daar kunt u uw reactie geven. Reacties zullen over twee weken in deze rubriek worden geplaatst. Onder de reageerders zal een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije worden verloot.

Vorige foto
De vorige foto was van een paardentram te Goes, en de vraag was welke bijzondere gebeurtenis dit was. Het enige maar ook juiste antwoord kwam van Peter Frijhoff, een oud-Goesenaar die al jaren buiten Zeeland, woont maar zijn geboorteplaats nog nauwlettend volgt. Het is – zoals hij schrijft – de opening van het nieuwe busstation van de AMZ aan de Lijnbaan in Goes op 28 mei 1983. In de paardentram zat een aantal ‘hoogwaardigheidsbekleders’ om deze gebeurtenis te vieren. Herkenbaar op de foto waren Pim Blanken, van 1981 tot 1986 burgemeester van Goes, en de bekende Goese PvdA-wethouder Lieven de Leeuw.
Op de achtergrond zagen we nog het Reformatorisch Vormingsinstituut. Een leerschool voor werkende jongeren uit reformatorische kring. Directeur van die school was Chris Möhlman, die ook vele jaren fractievoorzitter van de SGP in de gemeenteraad van Goes was.[n]