Traas Nederland is klaar voor de toekomst

‘s-GRAVENPOLDER - Traas Nederland is als eerste bedrijf in Nederland gecertificeerd om te mogen werken volgens regelgeving die vanaf 1 januari 2023 verandert. Met deze regelgeving wordt het gebruik van gif aan banden gelegd, zodat rodenticiden alleen met reden geplaatst mogen worden.


Sinds 2017 zijn er al regels die het gebruik van gif buiten gebouwen beperkt. Hierdoor wordt al milieuvriendelijker beheer van ratten gestimuleerd. De nieuwe regels beperken ook het gebruik van rodenticiden binnen gebouwen. Ze mogen uitsluitend worden geplaatst als niet-chemische maatregelen niet hebben geholpen en er sprake is van een locatie met verhoogde plaagdruk. Hierdoor is de kans kleiner dat er gif in het milieu terecht komt, met als voordeel dat er geen doorvergiftiging of resistentie optreedt.

Vóór 2023 dienen ongediertebestrijders een examen te halen en moet het bedrijf zijn geauditeerd, om te kunnen waarborgen dat de bedrijfsvoering voldoende is aangepast. Traas heeft dit als eerste in Nederland succesvol afgerond!


Overlast door plaagdieren?

Heeft u hulp nodig met het bestrijden van ongedierte? Neem contact op met de medewerkers van Traas via 088-2212122 of ga naar www.traas.nl.