Afbeelding
Foto: Bennie Krajenbrink

KWADENDAMME - Nadat het lange tijd stil was bij carnavalsvereniging de Pikpot, brak vorige week een hectische maar leuke tijd aan. Net als bij de andere carnavalsverenigingen gaat het dak er in de Pikpot dit jaar weer af.


Eerst stond er voor dit jaar alleen ‘versier je kot in de Pikpot' op het programma voor aankomend weekend, maar na de laatste persconferentie kunnen de Pikpotters dit weekend weer ouderwets feesten. ‘'We hadden vorig jaar een vossenjacht en versierwedstrijd, maar je miste het feesten wel enorm'', zegt Jeroen van Sabben, voorzitter van de vereniging. Hoewel er nu weer meer kan, vindt hij het jammer dat de optocht ook dit jaar ontbreekt. ‘'De bouwgroepen zijn logischerwijs niet gaan werken aan de wagens, omdat het te onzeker was of het door kon gaan'', zegt hij. ‘'Dat is helaas al het derde jaar op rij dat we geen volwaardige optocht hebben. Hopelijk lukt dat volgend seizoen wel!'' De carnavalsballen van vrijdag- en zaterdagavond, waar maximaal vijfhonderd mensen aanwezig mogen zijn, zijn al uitverkocht. ‘'Helaas kunnen we maar een beperkt aantal mensen ontvangen, waardoor we mensen zonder ticket helaas niet binnen kunnen laten. Die sturen we door naar het Paerehat om daar carnaval te vieren'', zegt Van Sabben. Kijk voor het volledige programma op www.pikpot.nl.
Zondag nam prins Geert tijdens de carnavalsmis afscheid als prins van de Pikpot (foto). Lees meer elders in deze Bode.[n]