Afbeelding
Foto: Bennie Krajenbrink

Opvang voor gevluchte Oekraïners in Wissenkerke

Door: Britta Janssen Algemeen

WISSENKERKE -  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Noord-Beveland heeft besloten om de voormalige school aan de Julianastraat in Wissenkerke in te zetten voor Oekraïense vluchtelingen. 

Meneer Zoutewelle van Rent a Roof kwam met het voorstel tot invulling van deze locatie’, laat de gemeente weten. Aanvankelijk was de locatie bedoeld voor de huisvesting van arbeidsmigranten. ‘Vanwege de ontstane situatie in Oekraïne wil men deze locatie tijdelijk aanbieden voor de opvang van vluchtelingen.’ Deze tijdelijke huisvesting staat los van de lopende procedure over de locatie. 

‘De komende dagen wordt het gebouw technisch in orde gemaakt voor de huisvesting van een aantal gezinnen. De verwachting is dat er 20 tot 25 vluchtelingen gehuisvest kunnen worden. De eersten komen waarschijnlijk volgende week aan.’ Burgemeester Loes Meeuwisse: “We hopen hiermee een actieve bijdrage te kunnen leveren aan de ontstane humanitaire situatie. We worden geraakt door de verschrikkelijke beelden uit Oekraïne en het leed dat wordt veroorzaakt door deze oorlog. We willen ons graag inzetten om een veilig onderkomen te bieden.’