Kinderburgmeester Noa vertelt over zijn project.
Kinderburgmeester Noa vertelt over zijn project. Foto: Gemeente Noord-Beveland

Kinderburgemeester Noa is fietsambassadeur

Door: Britta Janssen Algemeen

WISSENKERKE - Kinderburgemeester Noa Bergman van de gemeente Noord-Beveland heeft woensdag op alle basisscholen in zijn gemeente zijn project met elektrische fietsen toegelicht. 

De assistent van burgemeester Loes Meeuwisse wil jongeren stimuleren om met de fiets naar school te gaan en minder de bus te nemen. Om die reden krijgt een beperkt aantal Noord-Bevelandse jongeren die een elektrische fiets aanschaft bij een van de geselecteerde Noord-Bevelandse fietsenwinkels 200 euro korting. ‘Fietsen is gezond en draagt bij aan een schoner milieu’, aldus Noa. Via een formulier kunnen jongeren zich tot 1 september 2022 aanmelden voor deze actie. Er zijn maximaal 30 plekken beschikbaar. 

Eind januari heeft de gemeente een kleurwedstrijd georganiseerd op de basisscholen in Wissenkerke, Kamperland en Colijnsplaat in het kader van duurzaamheid. Elke basisschool ontvangt voor de mooiste ingekleurde poster 1000 euro voor het verduurzamen van de leeromgeving. Tijdens de bezoeken aan de basisscholen koos Noa samen met wethouder Pim Schenkelaars per school de mooiste poster uit.