Kanjers in actie voor een schone Schelde bij Bath.
Kanjers in actie voor een schone Schelde bij Bath. Archieffoto: Coby Weijers

Weer samen aan de slag voor een schone Schelde

Algemeen

ELLEWOUTSDIJK - Zaterdag (19 maart) van 10.00 tot 12.00 uur sluit de organisatie van de opruimactie Schone Schelde aan bij de Landelijke Opschoondag van Nederland Schoon. Een mooie dag waarin veel burgers helpen om Nederland een stukje schoner te krijgen en aandacht vragen voor het feit dat zwerfafval niet oké is. Op de Bevelanden maken vrijwilligers de oevers schoon bij onder meer Wissenkerke, Kapelle, Ellewoutsdijk en Hansweert.

De Oosterschelde en Westerschelde zijn unieke getijdengebieden in Nederland. Helaas drijft er veel zwerfafval in het water. Door de voortdurende beweging van eb en vloed blijft tijdens laagwater vaak plastic en ander afval liggen langs de oevers. Voor veel dieren en vogels zijn die drooggevallen gebieden van levensbelang voor hun voedselvoorziening. Het afval is gevaarlijk voor hen, omdat ze vaak het verschil niet zien tussen voedsel en afval. Daarom zijn schone oevers belangrijk.

Mail voor meer informatie en aanmelding naar info@mecdebevelanden.nl. Voor grijpers, hesjes en vuilniszakken wordt gezorgd. Tip: Neem zelf eventueel tuinhandschoenen mee.