Trainer Van den Broeke terug bij Tjoba

'S HEER HENDRIKSKINDEREN - Jouri van den Broeke is met ingang van het nieuwe seizoen wederom hoofdtrainer bij korfbalvereniging Tjoba uit ’s-Heer Hendrikskinderen. Na 4 jaar Ondo keert hij vanaf augustus terug naar de verenging waar hij in het verleden zelf als speler actief was en van 2011 tot 2015 als trainer. 


Logische keuze
Hij volgt hiermee clubman Marcel de Dreu op die in 2019 instapte na het abrupte vertrek van de Belg Remko Dardenne. Voor Van den Broeke een logische keuze om het vervolg van zijn carrière voort te zetten bij de club in zijn woonplaats, ondanks interesse van andere clubs: ‘Tjoba heeft de ambitie uitgesproken weer toonaangevend te willen worden binnen het Zeeuwse korfbal. Een ambitie die past bij mijn persoonlijke drijfveren en waar ik me graag voor inzet’. Beide partijen hebben de intentie dan ook uitgesproken om voor langere tijd de samenwerking met elkaar aan te gaan. 


Weer toonaan-

gevend worden


Vacature Tjoba 2
De huidige trainer van Tjoba 2, Andre Goossens, zal naast Van den Broeke deel uit gaan maken van de staf. Gesprekken over de invulling van de vacature die hierdoor ontstaat bij Tjoba 2 zijn nog gaande. Gilles Verschure blijft als verzorger ook komend seizoen betrokken. Op dit moment is Tjoba 1 in de zaal actief in de 1e en op het veld in de 2e klasse. Olv Van de Broeke deed Tjoba in het seizoen 2014-2015 zowel op het veld als in de zaal bovenin mee in de overgangsklasse.[n]