EXPOSITIES

Gemeentewapens en vlaggen te zien in gemeentehuis

8:30 | Gemeentehuis

Tentoonstelling te bekijken in de hal van ons gemeentehuis.

 

Maritieme Meesterschilders

12:00 | Gallery Maritime

Gallerymaritime Colijnsplaat exposeert t/m 31 maart ‘Drie Maritieme kunstschilders’. Geopend elke dag van 12.00-17.00 uur. Gratis entree en parkeren voor de deur, Voorstraat 45, 44 86 AJ Colijnsplaat. 0622591452. Uitgebreide beeldinformatie www.gallerymaritime.nl - www.maritime-art-design.nl - www.robbertdas.nl – www.caudicaria.nl

 

Donderdag 17 maart

Stichting Buurtwerk Goese Polder

14:00 | wijkcentrum de Spinne

Donderdag 17 maart organiseert de Stichting Buurtwerk Goese Polder in het Wijkcentrum de Spinne, na lange tijd, weer een een heel gezellige (senioren) bingo middag. Eindelijk kan het weer gelukkig. U bent van harte welkom om te genieten van een leuke bingomiddag met heel aantrekkelijke prijzen. De bingo start om 14:00 uur en de zaal is open om 13:30 uur.

 

Ligconcert in Kloetinge

20:30 | Geerteskerk

Hart&Ziel Kloetinge organiseert op donderdag 17 maart in de Geerteskerk in Kloetinge een ligconcert! Joram Feitsma en Piter-Jan Goodijk nemen je ruim een uur lang mee in een muzikale reis met neoklassieke pianomuziek en heldere koperklanken. Het concert is onderdeel van de ‘CHURCES’ tour, waarbij ze komende maanden bijna maandelijks een kerk aan doen. Het ligconcert is een principe dat al jarenlang bestaat en met name gebruikt wordt voor meditatieve concerten. Het principe is dat bij een ligconcert alle focus uitgaat naar de essentie van de muziek. Het concert is bijna een trance-achtige flow waar je je als publiek in mee kan laten voeren. Juist omdat je (ontspannen) ligt geeft de muziek je de gelegenheid om tot jezelf te komen en je eigen, muzikale reis te maken: ondersteund door de muzikanten. Meer vertellen zou zonde zijn, het gaat vooral om je eigen ervaring; we hopen dat jullie het mee komen beleven de 17de in Kloetinge! Aanvang 20.30 uur, Geerteskerk Kloetinge. Aanwezigen wordt gevraagd zelf een matje of ligstoel mee te nemen. Zie ook www.hartenzielkloetinge.nl.

 

Vrijdag 18 maart

Maikel Harte in theater

20:00 | De Mythe

De Zeeuwse hobbycabaretier Maikel Harte met voorstelling “Deur”, begeleid door de vaste muzikanten, de Hasten, brengt in de taal van de streek smeuïge verhalen en sappige liedjes. In het Goese Theater de Mythe op vrijdag 18 maart. Kaarten zijn te verkrijgen via www.zeelandtheaters.nl


Zaterdag 19 maart

Presentatie boek ‘De weduwe’

13:30 | Koperen Tuin

Zaterdag 19 maart presenteert Ellen De Vriend haar nieuwe boek ‘De weduwe’ in boekhandel de Koperen Tuin in Goes. Een klein Zeeuws dorp, een rijke familie en een opzienbarende geschiedenis zijn ingrediënten van het verhaal. De jonge bakker Jan, uit het stadse Kampen, gaat eind 1902 in het Zeeuwse Heinkenszand werken bij de negen jaar oudere weduwe Dina, die een eigen bakkerij heeft. Hard werken zodat je een mooi bestaan kan opbouwen is hem van huis uit meegegeven. De werkelijkheid is dat hij overhaast met haar ‘moet’ trouwen... Door de geschiedenis van haar voorouders laat De Vriend het leven van de afgelopen drie eeuwen in Nederland zien. De toegang is gratis, aanmelden via info@koperentuin.nl. Na de presentatie signeert De Vriend haar boek. Aanvang 13.30 uur, signeren van 14.00 tot 15.30 uur.

 

Voorjaarsconcert Het Zeeuws Orkest

20:00 | De Mythe

Alles kan en mag weer. Hoe blij zijn de musici van Het Zeeuws Orkest! De voorjaarsconcerten die al 2 jaar achtereen jammerlijk in het water vielen kunnen nu weer doorgaan. Het orkest presenteert zich deze serie als strijkorkest. Op zaterdag 19 maart speelt het orkest in theater de Mythe, aanvangstijd 20 uur.Meer info en kaarten via www.zeeuwsorkest.nl het programma Het maartprogramma is afwisselend en boeiend en ook weer een beetje anders dan anders. Twee prachtige strijkersserenades, van Dvorák en van Elgar. En twee stukken voor strijkorkest met piano en trompet als solo-instrumenten. De Luxemburger Marco Pütz componeerde een werk voor piano, trompet en strijkorkest en Shostakovich componeerde een stuk voor dezelfde combinatie. Solisten zijn de pianiste Eliane Rodrigues en de trompettist Floris Onstwedder.

 

Stabat Mater van Pergolesi

16:00 | Grote of Maria Magdalenakerk

Op zaterdag 19 maart organiseert de Stichting Muziek in de Grote Kerk Goes een passieconcert in de Grote of Maria Magdalenakerk in Goes. Op het programma staat o.a. het Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi. De komende weken wordt in Nederland weer talloze keren de Matthäus Passion en Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uitgevoerd, waarin vooral het lijden sterven van Jezus centraal staat. In het Stabat Mater staat het lijden van de moeder van Jezus, Maria, centraal. Het is de treurzang over een moeder, over dé Moeder, die naast het kruis staat en getuige is van het lijden van haar Zoon. Vele componisten hebben zich door deze dramatische tekst laten inspireren, maar de versie van Pergolesi is inmiddels de meest bekende. Daarnaast staat er nog muziek van Marc-Antoine Charpentier en Antonio Vivaldi op het programma. Het concert wordt uitgevoerd door Linda Vink (sopraan) en Annette de Wit (alt). Zij worden daarbij begeleid door het Gheyn Consort, een barokensemble uit Nieuwegein dat onder leiding staat van Arno van Wijk, stadsorganist van Goes. Het concert begint om 16.00 uur. Voor meer informatie: www.muziekindegrotekerkgoes.nl

 

Dansavond

20:00 | wijkcentrum de Spinne

Zaterdag 19 maart organiseert Dansclub De Vriendschap uit Goes weer een ouderwets gezellige dansavond voor paren en alleenstaanden in Wijkcentrum De Spinne, Joseph Lunslaan 7 in Goes-Noord. Dan kan er onder het genot van een hapje en een drankje, de hele avond gedanst worden op de klanken van de foxtrot, rumba, eng-wals, chachacha enz.. op een houten dansvloer van 200 m2. Ook worden er nog 2 bingo rondes gedraaid. De muziek op deze avond word verzorgd door een DJ. Het eerste deuntje zal klinken om 20.00 en de zaal is open om 19.30. Iedereen is welkom. Info 0113-214226

 

Zondag 20 maart

Windbroke, After The Break

15:00 | Protestantse kerk

Na alle onderbrekingen, Lock downs en vergelijkbare ellende pakt de Keltische folkband Windbroke de draad weer op! Met het nieuwe programma "After The Break”, een inspirerend en middag- of avondvullend concert vol met schitterende nieuwe of opnieuw gearrangeerde Keltische instrumentals en songs, zoals die zijn gegroeid tijdens de inmiddels verschillende gedwongen pauzes. De pittoreske dorpskerk van Hoedekenskerke is met zijn prachtige akoestiek en historische uitstraling daarvoor een geweldige locatie! Zoals men van ons kan verwachten brengen we een gevarieerd programma met melancholie en vrolijkheid afgewisseld met humoristische invallen en wetenswaardigheden. In de pauze serveren we een drankje dat in de prijs (€15,-) is inbegrepen. Tijdens onze optredens houden we ons aan de actuele Coronaregels. Van onze bezoekers vragen we hetzelfde.

 

Lezing Anne-Lot Hoek

14:00 | Koperen Tuin

Zondag 20 maart om 14.00 uur vindt in boekhandel De Koperen Tuin in Goes een lezing plaats door Anne-Lot Hoek over haar boek ‘De strijd om Bali’. Reserveren: info@koperentuin.nl. ‘De strijd om Bali’ is een onthutsende en vernieuwende dekolonisatiegeschiedenis van de ongekend hevige guerrillastrijd die vlak na de Tweede Wereldoorlog op het eiland ontvlamde. Aan de hand van ruim 120 interviews op Bali en in Nederland, uitvoerig archiefonderzoek, brieven en memoires dringt Hoek door tot in de haarvaten van het koloniale systeem. Ze brengt een gelaagd en vernieuwend beeld van een wrede onafhankelijkheidsstrijd.