Afbeelding

Ruilwinkel Goes bestaat 15 jaar

Door: Britta Janssen Algemeen

GOES - De Ruilwinkel in Goes bestond donderdag precies 15 jaar. De Goese burgemeester Margo Mulder en wethouder André van der Reest brachten een toast uit op de winkel. Op donderdag 19 mei viert de Ruilwinkel het jubileum uitgebreider met haar bezoekers en vrijwilligers.

De Ruilwinkel is niet alleen bedoeld om spullen in te leveren en te ruilen, maar het is ook een sociale ontmoetingsplek. Dat maakt de Ruilwinkel een bijzondere plek die inmiddels niet meer is weg te denken. “Ik ben heel trots op wat we mogen betekenen voor mensen uit de buurt. Er zijn zelfs een aantal vrijwilligers al 15 jaar werkzaam bij de Ruilwinkel. Dus zij zijn écht vanaf het ‘eerste uur’ betrokken”, vertelt coördinator Nel Bouterse van SMWO.

Deelnemers kunnen in de Ruilwinkel terecht om anderen te ontmoeten, werkervaring op te doen of een betekenisvolle vrijetijdsbesteding te hebben. Het is een plek waar veel verschillende mensen zich thuis voelen: jong, oud, man, vrouw, arm, rijk, lokale inwoners en immigranten, ze werken er allemaal samen en hebben eigen taken op basis van hun talenten. Van der Reest: “De Ruilwinkel heeft een verbindend element en dat is wat wij graag zien in de wijken. Dat mensen naar elkaar omzien, voor elkaar zorgen en hart voor elkaar hebben.’’
Iedereen is welkom bij de Ruilwinkel in Goes. Kijk voor meer informatie op www.ruilwinkelgoes.nl.

Afbeelding