Breakout.
Breakout. Foto: Joris van Moort

Breakout wint voorronde Spectra en staat op Klomppop

Door: Redactie Sport en vereniging

OVEZANDE - In De Klomp in Ovezande heeft Breakout zaterdag de voorronde van Spectra gewonnen. Men sleepte de publieksprijs in de wacht. Daarmee staan deze twee bands in de finale van de talentenjacht op het Klomppop Festival. 

De deelnemers kregen zaterdag ook workshops aangeboden, onder leiding van professionals. In de avond stond de voorronde van Spectra op het programma. Deelnemers aan de workshops en voorronde waren: Arn Dijon, Men, M!ss Guided en Breakout. De special act was de Utrechtse band Bongloard. De voorronde is gewonnen door de vierkoppige punkrockformatie Breakout. De publieksprijs ging naar de Middelburgse rockband Men. 

Spectra

De muzikale talentenjacht Spectra biedt jonge bands een podium. De Jongerenraad Borsele organiseert hiervoor vijf gratis voorrondes per jaar in samenwerking met de Klomp Ovezande. Een vakkundige jury helpt de bandjes verder met hun jurycommentaar en verdeelt de tickets voor finale. Normaliter heeft elke avond een special act. Doorgebroken bands trakteren zo publiek op fijne muziek. Deze combinatie maakt Spectra al jaren een tot een succesvol event voor muzikanten en muziekliefhebbers.