videobellen
videobellen Foto: shutterstock

Bewonersmiddagen Fraude en Veiligheid in Goes

Sport en vereniging

GOES - In het afgelopen jaar is het aantal Zeeuwse meldingen van digitale fraude met bijna 60% gestegen. Hoog tijd vinden een aantal regionale partijen om hier aandacht aan te schenken en de handen ineen te slaan. Zo worden er in het voorjaar in de gemeente Goes een aantal bewonersmiddagen georganiseerd waar tips worden gedeeld rondom dit thema.

De meeste mensen hebben er wel eens van gehoord of hebben de berichten zelf ontvangen. De WhatsAppjes of sms’jes met de vraag om geld te storten voor een vriend, kennis of kleinzoon- dochter in nood. Of de ‘phishing’ e-mails waarin het lijkt alsof banken of andere instanties vragen om inlogcodes of andere persoonlijke informatie. Deze berichtjes worden bijvoorbeeld ontvangen via de telefoon, computer of tablet.

Ook de babbeltruc aan de deur bestaat nog steeds. Mensen die aanbellen en zich voordoen als iemand van de thuiszorg. Allemaal vormen van fraude met soms heel vervelende gevolgen. “Iedereen kan slachtoffer worden van digitale criminaliteit”, zegt Wietske van den Broek van Politie Zeeland-West-Brabant. “Van oud tot jong en door alle lagen van de bevolking heen.” In Zeeland werden er in 2021 in totaal 1.401 gevallen van oplichting geregistreerd met een schadebedrag van meer dan 4,6 miljoen euro.

Politie, Allévo, Gemeente Goes en SMWO organiseren in april vier bewonersmiddagen voor ‘Fraude en Veiligheid’. Door uzelf te laten informeren over de werkwijze van de criminelen, wordt u alerter en wordt de kans kleiner dat u slachtoffer wordt. 

De middagen worden in alle wijken van Goes georganiseerd. De toegang is gratis en er wordt voorafgaand aan de middagen een kleine lunch verzorgd om 12:30 uur voor degene die hier gebruik van willen maken. 

We ontmoeten u graag op één van deze middagen. 

Aanmelden

Het is nodig om uzelf vooraf aan te melden via het telefoonnummer: 0113- 277 111 of via het e-mail adres: info@smwo.nl. Let op, het aantal plaatsen is beperkt, vol is vol.

Bewonersmiddag Goes-Noord: 7 april 13:30-15:00 uur Locatie de Spinne

Bewonersmiddag Goes-West: 14 april 13:30-15:00 uur Locatie de Westkant

Bewonersmiddag Goes-Oost: 21 april 13:30-15:00 uur Locatie Jan Lighthart

Bewonersmiddag Goes-Zuid: 28 april 13:30-15:00 uur Locatie de Pit.