Afbeelding
Foto: Roland Pijnen

Mieke van der Jagt ziet ‘haar’ Nieuwstraat enorm opknappen: ‘Hoe meer zielen, hoe meer vreugde’

Door: Roland Pijnen Algemeen

GOES - De sloop van een aantal woningen heeft een enorm gat geslagen in de Nieuwstraat in Goes. Mieke van der Jagt, al decennia lang bewoner van de eenrichtingsstraat, vindt onder andere de realisatie van de woonvoorziening voor dementerende ouderen een goede zaak.

Van der Jagt is blij dat het braakliggende terrein vlak bij haar woning een invulling heeft gekregen. Waar ze minder over te spreken is, zijn de koopwoningen. “Ik zie liever sociale huurwoningen. In Goes is er te weinig sociale woningbouw”, zegt ze met haar kleindochter op de arm. Ondanks dat, zijn de veranderingen naar haar zin. ““Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. De rotte plekken zijn opgevuld.”

Hoewel Van der Jagt, in tegenstelling tot anderen, niet veel last van de nieuwbouwprojecten in haar straat had, ligt de stoep, die door het aanleggen van glasvezel is opengebroken, schuiner dan haar lief is. “Door de opgebroken stoep moest iedereen over de weg lopen. Dat was fijn, want de weg ligt recht.” Ze leeft mee met mensen die moeilijk te been zijn, zo ook met arbeidsmigranten. “Naast mij wonen arbeidsmigranten in groten getale in kleine kamers, die nauwelijks worden onderhouden en tegen te hoge prijzen worden verhuurd.” Handhavers kunnen in de gaten houden of particuliere verhuurders de regels naleven, denkt Van der Jagt mee.