Spannende strijd om de Zeeuwse Mossel trofee

GOES - Takis Panagakis en Niels van der Zwan van restaurant Elea zijn tijdens de Cooking Battles op de Horecabeurs op 14 maart verkozen tot beste professionals van het jaar en winnen daarmee de Zeeuwse Mossel trofee.


De chefkoks gingen als team tijdens de Cooking Battles voor professionals, georganiseerd door samenwerkingsverband Food Lab Zeeland, de strijd aan met vijf andere teams van gerenommeerde restaurants. Er werd gestreden door de koks van zes deelnemende restaurants, Pure-C ** Cadzand-Bad, Elea Rijswijk, Slot Oostende te Goes, Mezger te Domburg, de Gespleten Arend te Middelburg en Kale en de Bril te Goes kregen een Blackbox opdracht waarbij ze een viergangenmenu moesten bereiden voor zes personen. Hierbij werd een onderdeel op de barbecue bereid en is er hoofdzakelijk met Zeeuwse producten gewerkt.
Na een spannende strijd moest de jury in beraad om een winnaar te kiezen. Door juryleden en gerenommeerde souschef Paul de Groot Inter Scaldes Kruiningen en Han Evers Aubergerie Amersfoort werden de kandidaten beoordeeld op vaardigheden, technieken, smaak, creativiteit en een stukje samenwerking. Na stevig overleg werden Takis Panagakis en Niels van der Zwan uiteindelijk benoemd tot het team van beste professionals van het jaar. Zij hebben uit handen van Marcel Glas (juryvoorzitter) de Zeeuwse Mossel trofee ontvangen. De strijd om de Zeeuwse Mossel Trofee wordt ieder jaar georganiseerd door Food Lab Zeeland, tijdens activiteiten en wedstrijden houden ze vast aan duurzaamheid en ‘Gezond in Zeeland gedachte' en staat het gebruikmaken van zoveel mogelijk lokale leveranciers centraal.[n]