Afbeelding
Foto: Roland Pijnen

GOES - De afgelopen jaren zijn er meerdere nieuwbouwprojecten van start gegaan in de Nieuwstraat in Goes. Hoewel niet iedere omwonende overlast had, was dat wel het geval voor straatbewoner Kees (72).


De werkzaamheden die rondom zijn benedenwoning hebben plaatsgevonden en nog gaan plaatsvinden, frustreren hem. Zo is de weg in de eenrichtingsstraat naar de binnenstad regelmatig opengebroken, wat zorgt voor het nodige stof en zand. “Het was vervelend. Ik kon mijn raam niet opendoen en kan in de benedenwoning alles zien.” Door de nieuwbouw stonden er bouwhekken, reed er bouwverkeer door de smalle straat en reden automobilisten volgens de Goesenaar over de stoep. “Mensen hadden lak aan de regels en parkeerden op plekken waar dat verboden is.”

Ongehoord
Kees moest zich, dan wel noodgedwongen, aanpassen. "Ik moest tegen het verkeer in rijden”, noemt hij een voorbeeld. Het ging zelfs zo ver dat hij met zijn auto, geparkeerd in een ruimte achter de flat, niet verder kwam dan de uitrit. Na het schrijven van verschillende brieven naar de gemeente Goes, voelt Kees zich niet gehoord. "Er is nooit naar een oplossing gezocht.” Kees, die zijn woord 15 maart deed, moest nog gaan stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hoe er gehandeld is, heeft invloed op zijn stemkeuze, zegt hij. "Het zou prettig zijn geweest als de gemeente deze werkzaamheden in goede banen had geleid.”[n]