Afbeelding

Een foto van een boerderij in Goes van heel lang geleden. Ergens waar nu de Leliestraat is. Maar uit welk jaar? En wie weet er iets meer over te vertellen?

Reacties zijn te mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. Deze dagen verschijnt dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring. Ook daar is reageren mogelijk. Reacties staan over twee weken in deze rubriek. Onder de reageerders wordt een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije verloot. De winnaar van de vorige foto is Willy Wijs.

Vorige foto

De vorige foto is een luchtfoto van het kanaal in Goes. Het is een foto uit een serie die door KLM Aerocarto N.V. uit Den Haag is gemaakt bij het 100-jarig bestaan van Duvekot's Graanhandel in 1960. Gerrit Rooze ziet de kruising Zaagmolenstraat - A.J. van der Goeskade, vroeger bekend als ‘Tussen de Twee Poorten'. Willy Wijs ziet nog net het huis van wethouder Rooze en het oliedepot van Shell met woonhuis. Monique van Vossen schrijft dat op dat woonhuis de eerste mural van Goes werd geschilderd, de inmiddels ‘beroemde duif'. Ook is de Ringbrug al te zien en heeft ze herinneringen aan dierenwinkel Van de Vreede en papierhandel Van Son die daar zaten. Als ze aan de graanhandel denkt ‘ruikt ze nog Duvekot'.[n]