Genieten op kamp in 2021.
Genieten op kamp in 2021. Foto: Kinderkamp Borsele

Aanmelden voor Kinderkamp Borsele

Algemeen

BORSSELE - Ook in 2022 verwacht Kinderkamp Borsele kampweken te organiseren in de eerste twee weken van de zomervakantie. Het is nu mogelijk om kinderen hiervoor aan te melden.

‘Een week kinderkamp is niet zomaar een weekje vakantie’, laat de organisatie weten. ‘Voor de kinderen is het een week gevuld met allerlei sport- en spelactiviteiten. Er wordt door middel van een afwisselend dagprogramma rekening gehouden met de verschillende interesses van de kinderen. Beeldschermen blijven thuis, hierdoor is er alle tijd om in de vrije tijd met elkaar te kletsen en te chillen. Kinderen van verschillende dorpen leren elkaar kennen, maken vriendschappen en komen elkaar later weer tegen op de middelbare school. En zo’n weekje zonder ouders is natuurlijk ook een mooie stap in de zelfstandigheid. Ouders blijven uiteraard op de hoogte door middel van nieuwsbrieven tijdens de kampweek en de foto’s na afloop helpen om nog eens na te genieten van de sfeer en het plezier.’

Het succes van Kinderkamp Borsele heeft ook te maken met de enthousiaste vrijwilligers die de kampweken begeleiden, aldus de organisatie. ‘De vrijwilligers zijn allemaal 18 jaar of ouder, in het bezit van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) en komen veelal uit de regio. Ze hebben weliswaar verschillende achtergronden, beroepen en leeftijden, maar vinden elkaar in het enthousiasme om de kinderen een onvergetelijke week te bezorgen. Samen zorgen ze voor sport- en spelactiviteiten op het veld en in het bos, voor lekkere en gezonde maaltijden, voor een spic en span kampterrein met eigen tenten en sanitair, en natuurlijk voor een spannend themaverhaal dat als rode draad door de kampweek loopt.

Aanmelden tot mei
De aanmeldperiode loopt nog tot mei, vroege beslissers horen half maart al of er een plekje is in de kampweek van de voorkeur. Kijk voor meer informatie op www.kinderkamp-borsele.nl.