Afbeelding
Foto: Piet Grim

Koninklijke onderscheiding en zilveren legpenning bij afscheid Borselse raadsleden

Door: Britta Janssen Algemeen

HEINKENSZAND - De ‘oude’ gemeenteraad nam dinsdagavond in de raadsboerderij in Heinkenszand afscheid van de gemeente Borsele. Zes raadsleden komen (vooralsnog) niet terug in de nieuwe raad die woensdag wordt geïnstalleerd. Eén van hen ontving een koninklijke onderscheiding en vier personen kregen de zilveren legpenning van de gemeente Borsele. Het zesde raadslid ontving een persoonlijke attentie, omdat hij eerder al een onderscheiding en een zilveren legpenning heeft gekregen.

Paul Bruijns (Lokale Partij Borsele)

Paul Bruijns nam na anderhalf jaar afscheid. Hij trad op 3 september 2020 toe tot de gemeenteraad, nadat Berrie Kooiker afscheid nam. Als dank voor zijn inzet als raadslid ontving hij de zilveren legpenning. 

Ton Oosthoek (CDA) 

In 2018 nam Ton Oosthoek al afscheid van de gemeenteraad. In 2020 kwam hij terug in de raad toen Carla Hoogerland tussentijds haar werk als raadslid neerlegde. Omdat de heer Oosthoek al eerder een koninklijke onderscheiding en zilveren legpenning heeft gekregen, ontving hij een persoonlijke attentie uit handen van burgemeester Gerben Dijkershuis van de gemeente Borsele. 

Margriet Koeleman (CDA)

Margriet Koeleman werd in 2018 geïnstalleerd als raadslid. Als dank voor haar inzet kreeg zij de zilveren legpenning. 

Jack Burgers (VVD)

Jack Burgers werd in 2018 geïnstalleerd als raadslid. Als dank voor zijn inzet ontving hij de zilveren legpenning. 

Henk van Hartingsveldt (SGP-CU)

Henk van Hartingsveldt was sinds 2002 raadslid in de gemeente Borsele. Ook hij ontving een zilveren legpenning van de gemeente Borsele en bijbehorende oorkonde voor zijn inzet. 

Ingrid Brilleman (PvdA)

Ingrid Brilleman was sinds 2008 raadslid in de gemeente Borsele, waarvan de laatste vier jaar fractievoorzitter. Zij nam afscheid om meer tijd vrij te maken voor haar privéleven. Brilleman is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en de burgemeester reikte haar de versierselen uit.