Woensdag 6 april

Gemeentewapens en vlaggen te zien in gemeentehuis

8:30 | Gemeentehuis

Hoe zien de gemeentevlag en het gemeentewapen van Borsele eruit? En waarom schrijf je gemeente Borsele eigenlijk met één s en het dorp Borssele met dubbel s? Het antwoord op die vragen ziet u terug in de nieuwste tentoonstelling in de hal van het gemeentehuis in Heinkenszand. De tentoonstelling is in ieder geval drie maanden te zien. Hebben inwoners vragen over het archief, dan kunnen zij contact opnemen met team informatie en ondersteuning via 0113-238383.


Helderziende waarnemingsavond

19:30 |  Maria Magdalena Dagkapelzaal

Woensdag 6 april zal Paragnost Petra Jurgens de avond verzorgen, met een reading via Bijenwaskaartjes. Aanvang 19.30 uur in Maria Magdalena Dagkapelzaal (RK Kerk), Singelstraat 9, Goes. Inlichtingen: tel. 0113-23117, harmoniazeeland@outlook.com, www.harmonia-nl.org

 

Donderdag 7 april

Week van het christelijke boek

9:00 | 

Boekhandel de Ramshoorn in Goes doet van 6 tot en met 16 april mee aan de landelijke Week van het christelijke boek. In deze periode krijgen klanten het actieboekje cadeau dat speciaal verschijnt ter gelegenheid van dit boekenfeest.

 

Excursie voorjaarsbloeiers Noord-Beveland

14:00 | 

Het Zeeuwse Landschap organiseert donderdag 7 april om 14.00 een excursie naar de inlagen bij de Keihoogte op Noord-Beveland. Voorjaarsbloeiers staan centraal in de 2,5 uur durende wandeling. De excursie is geschikt voor zowel de beginnende als de gevorderde plantenliefhebber. Meer informatie en aanmelden via www.hetzeeuwselandschap.nl/eropuit


Examenconcert

19:30 | Het Goese Lyceum

De leerlingen van Havo 5 en vwo 6 van Het Goese Lyceum aan de Oranjeweg die eindexamen doen in het vak muziek zullen op donderdag 7 april een eindexamenconcert geven. Het thema van dit concert is “Throwback Thursday”. Locatie: Het Goese Lyceum, Oranjeweg 90, Goes, Inloop vanaf 19.30 uur.

 

Vrijdag 8 april

Kinder-en dameskledingbeurs in Lewedorp

11:30 | Dorpshuis de Zandlooper

Vrijdag 8 april organiseert kinderkledingbeurs Zuid-Beveland weer een voorjaarseditie. Wil je deelnemen aan deze editie, meld je dan aan via onze Facebookpagina. De beurs is geopend op vrijdag 8 april van 11.30-20.00uur in de Zandlooper te Lewedorp. Info: kkbzuidbeveland@gmail.com

 

Expositie cursisten van atelier In-perspectief

15:30 | Woonplaza BinnenUit

In het mooie pand van BinnenUit worden de werken getoond van 45 cursisten van atelier in-perspectief. Deze expositie is geïnspireerd op het werk van de Zeeuwse kunstenaar Johnny Beerens. De schilderen zullen tot eind juni te bezichtigen zijn. Opening: vrijdag 8 april 15.30-17.30 uur.

 

Zaterdag 9 april

DJR autowasstraat

10:00 | Maranathakerk

Deelnemers aan de Diaconale Jongerenreis (DJR) organiseren op zaterdag 9 april een autowasstraat bij de Maranathakerk, Bergweg 43a in Goes. Van 10.00-15.00 uur worden de auto’s schoongemaakt en kunnen de autobezitters ondertussen een bakje koffie drinken. De opbrengst gaat naar het project ‘Hoop voor Noord’.

 

Vogelbeurs de Vogelvrienden Goes

10:00 | Heer Hendrikhuis

Zaterdag 9 april is het de laatste vogelbeurs voor de zomervakantie tussen 10.00 en 12.00 uur in het Heerhendrikhuis, Te Werfstraat 18 te ’s-Heer Hendrikskinderen. Bekijk ook onze website: vogelvriendengoes.nl.

 

Rondleiding Historisch Museum de Bevelanden

14:00 | Historisch Museum De Bevelanden

Voor iedereen die wat meer wil weten over de geschiedenis van de stad Goes, de watersnoden op de Bevelanden of de Zeeuwse streekdrachten is er voor museumbezoekers, ter gelegenheid van de Nationale Museumweek, op zaterdag 9 april een rondleiding in het Historisch Museum de Bevelanden. Om 14.00 uur staat een museumgids klaar die gedurende een uurtje de bezoekers meeneemt langs de vaste tentoonstellingen van het museum. Daarna kan men op eigen gelegenheid de wisselexposities bezoeken. Kijk voor openingstijden en toegangsprijzen op www.hmdb.nl


Zondag 10 april

Twee fameuze auteurs tijdens Boekenweek

13:00 | Geerteskerk

Zaterdag 10 april komen in het kader van de boekenweek en het Goes-Europajaar twee fameuze auteurs naar de Geerteskerk in Kloetinge: Ilja Leonard Pfeijffer en Jeroen Olyslaegers. Beide auteurs worden geïnterviewd door oud-boekhandelaar Hein van Kemenade. Aanvang 13.00 tot circa 16.00 uur. Kaartjes te koop bij de boekhandels, reserveren kan via info@paardvantroje.nl of info@koperentuin.nl


 

JP de Klerk in ’t Kerkje van Ellesdiek

14:30 | 't Kerkje van Ellesdiek

Zondag 10 april geeft singer-songwriter JP de Klerk een concert in 't Kerkje van Ellesdiek. Naast Engelstalige pareltjes, gekruid met invloeden van Bruce Springsteen en John Hiat, heeft JP het afgelopen jaar een aantal Nederlandstalige nummers uitgebracht. Aanvang 14.30 uur. Reserveren: reservering@kerkje-ellesdiek.nl of tel. 0113-612681.

 

Flamenco op de Bunder

15:00 | Een Bunder Kunst

Juan, Miki, Vicente en Jur spelen voor deze gelegenheid een concert in de flamencotraditie, zoals in Zuid-Spanje in de "tablaos” te vinden is. Zondag 10 april bij een Bunder Kunst, Panhoeveweg 's-Heer Arendskerke. Aanvang 15.00 uur. Tickets via eenbunderkunst.nl of aan de deur als er nog plaats is.


Maandag 11 april

Heel het eiland speelt

19:00 | Dorpshuis De Stadsweide

Maar liefst 40 leerlingen van groep 5 en 6 van Basisschool de Zuidvliet te Kortgene doen mee met dit project. Allemaal hebben ze een instrument gekozen en samen met de muzikanten van Samenwerkingsorkest EMM-Advendo treden zij op in een gezellig concert! Maandag 11 april van 19.00-20.00 uur in de Stadsweide te Kortgene. Toegang gratis.

 

Dinsdag 12 april

Jaarvergadering Dorpsraad ‘s-Gravenpolder

19:30 | Dorpshuis Ons Dorpsleven

Dinsdag 12 april houdt de Dorpsraad 's-Gravenpolder weer haar jaarvergadering in het dorpshuis "Ons Dorpsleven” te 's-Gravenpolder. Aanvang 19.30 uur, zaal open 19.00 uur.

 

Woensdag 13 april

Thema-avond autisme en relaties

19:30 | wijkcentrum de Spinne

Op 13 april organiseert de regio Noord Brabant/Zeeland een lezing over relaties en autisme in Wijkcentrum de Spinne te Goes. De avond zal verzorgd worden door Jacqueline Visser. Zij heeft jarenlang als ambulant gezinswerker gewerkt, momenteel werkzaam als autisme specialist en docent opleiding autisme. Tijdens de avond zal er ruimte zijn om vragen te stellen over dit onderwerp. Om veiligheid te waarborgen, is er een maximaal aantal bezoekers voor deze bijeenkomst. Om die reden is het verplicht om je aan te melden via www.nva-nb.nl. Ontvangst 19.15 uur, aanvang 19.30-21.30 uur, Wijkcentrum De Spinne, Joseph Lunslaan 7, 4463 CV Goes. Inschrijven kan tot 12 april 16.00 uur.