Het strandje bij Hansweert.
Het strandje bij Hansweert. Foto: Bennie Krajenbrink

Bevelandse recreatiebranche wil regionaal promotieplatform

Door: Britta Janssen Algemeen

HEINKENSZAND - Recreatieondernemers in Noord- en Zuid-Beveland hebben behoefte aan een regionaal platform om de Bevelanden toeristisch te promoten. Dat blijkt uit onderzoek van de vijf Bevelandse gemeenten.

“Zo’n 80 ondernemers vulden de enquête in”, laat dinsdag een woordvoerder namens de gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal weten. “Respondenten wensen een website waarop informatie over het aanbod in de regio verzameld is. Bijvoorbeeld (dag)attracties, wandel- en fietsroutes en het culinaire aanbod.” Ter ondersteuning van de website worden sociale media en een app genoemd voor een breder bereik. “Als thema’s staan voor de ondernemers rust, ruimte, natuur en beleving én een centrale uitvalsbasis in Zeeland centraal.” 

Leefbaarheid

De komende weken stellen de vijf gemeenten een plan van aanpak op voor de gezamenlijke promotie van de Bevelanden. “Met het wegvallen van VVV Zeeland zijn bronnen en middelen voor regiopromotie verschoven of vervallen. Vanuit de vijf gemeenten is een gezamenlijke werkgroep aan de slag met de vraag hoe we ons eigen plekje, binnen Zeeland als geheel, kunnen positioneren en promoten. Door binnen de regio gezamenlijk op te trekken kunnen we elkaar als gemeenten en ondernemers versterken. En dat is niet alleen van toegevoegde waarde voor onze gasten, maar ook voor leefbaarheid van de regio voor onze inwoners.”

De Bevelandse gemeenten werken samen met ondernemers en maatschappelijke organisaties voor een sterke en vernieuwende regio in 2030. De samenwerking is toegespitst op vijf thema’s: Vitaal leven en gezondheid, Agri-/ aquafoodsector, Beleving op de Bevelanden, Beweging op de Bevelandse woningmarkt en Slim en multifunctioneel grondgebruik. “Ruim veertig partijen uit de verschillende sectoren, de provincie Zeeland en de vijf gemeenten waren betrokken bij de voorbereidingen. De kracht van het netwerk is kennis delen. Door samen, vanuit verschillende perspectieven, naar maatschappelijk opgaves te kijken, kunnen we sneller en met vernieuwende oplossingen komen.”