prijsuitreiking door kinderwethouder en wethouder op de Kohnstammschool in Goes.
prijsuitreiking door kinderwethouder en wethouder op de Kohnstammschool in Goes. Foto: Marisca van Peet

Hoofdprijs gewonnen in groente tekenwedstrijd

Sport en vereniging

GOES - De Prof. Dr. Kohnstammschool in Goes heeft met groep 8 meegedaan aan een groene tekenwedstrijd, die werd georganiseerd door de gemeente Goes, Tuinbranche Nederland, de kinderwethouder en de wethouder zelf.

Het doel van de wedstrijd was om kinderen te laten nadenken over het belang van groen, zorgen voor het klimaat, wat ze hier zelf aan kunnen doen en wat ze daarvoor nodig hebben.

Kinderwethouder Daimi heeft Tuinbranche Nederland benaderd om samen een tekenwedstrijd te organiseren. De gemeente heeft contact opgenomen met Tuinbranche Nederland over het inrichten van deze tekenwedstrijd. Tuinbranche Nederland is bezig met het inrichten van een klimaatmaatje. Dit klimaat-maatje komt op de Floriade, de wereldtuinbouwtentoonstelling die eens per tien jaar in Nederland is en dit jaar in Almere. Het klimaatmaatje is een vrolijk, positief figuurtje dat mensen met een tuin gaat helpen om zelf een bijdrage te leveren om hun tuin groen in te richten. Met tips, adviezen en inspirerende voorbeelden.

Groep 8 maakte als groep een grote tekening met daarop het klimaatmaatje. Wij kozen voor een smiley in de vorm van een wereldbol, met daarop 5 aspecten van een tuin die beter is voor het milieu, zoals tegels eruit, groen erin. Maar ook meer water, eigen groenten verbouwen en dergelijke. We hebben een video gemaakt van het eindproduct en deze opgestuurd. Onze tekening (en verhaal erbij) heeft ervoor gezorgd dat we de hoofdprijs hebben gewonnen en met heel groep 8 naar de Floriade in Almere mogen!

Kinderwethouder Daimi en wethouder Joost de Goffau kwamen vandaag bij ons op school om deze prijs uit te reiken.