Dierenarts Fien Cnockaert.
Dierenarts Fien Cnockaert. Foto: Erica van Strien

Dierenartspraktijk Lingehoeve Midden-Zeeland nu ook in Goes

Door: Erica van Strien Bedrijvig Nieuws

GOES - Misschien heeft u dierenarts Drs. Fien Cnockaert (25) al eens ontmoet in dierenkliniek Lingehoeve in Lienden. De Lingehoeve vormde een maatschap met Drs. H.J. van Dijk in Heinkenszand toen de praktijk aan de ‘s Gravenpolderseweg 39 in Goes vrij kwam. Toen de maatschap Lingehoeve Midden-Zeeland gevormd werd, ging het snel. Tijd voor een nadere kennismaking.

Henk van Dijk vroeg de uit Erpe-Mere (Oost-Vlaanderen) afkomstige Fien Cnockaert om de vrijgekomen praktijk in Goes voort te zetten als vaste dierenarts binnen de maatschap. “Eigenlijk ben ik in een avontuur gestapt. Ik kende iemand uit de Lingehoeve en hoorde dat ze een dierenarts zochten voor een gemengde praktijk (paard- en gezelschapsdieren) in Zeeland. Na mijn afstuderen in de zomer van 2021 (afstudeerrichting paard met keuzevak gezelschapsdieren, redactie) was dit een gedroomde kans. Bij de Lingehoeve zeiden ze ‘als jij het ziet zitten dan mag je bij ons komen werken tot het in Goes gaat starten.’ Daar heb ik veel ervaring opgedaan met de mensen en cultuur. Op 3 januari stapte ik hier over de drempel. Alles was nieuw, ik had de locatie niet eerder van binnen gezien. Henk van Dijk, zijn vrouw en vrienden hebben mij een fijne start gegeven. De woonruimte boven de praktijk werd door hen in het Nieuwjaars-weekend voor mij geschilderd en van wat meubels voorzien. Dat is wat je noemt een vliegende start, maar ik ben er heel dankbaar voor”, zegt ze lachend.
Drieënhalve maand later is ze goed gewend. “Het was best een beetje overweldigend in het begin. In de kliniek in Lienden zijn veel dierenartsen, dus als ik maar een vraag had liep ik de consultatieruimte uit en kon overleggen met een collega. Maar het is ook leuk om echt zelf te graven, te zoeken en oplossingen te vinden. Samen met assistente Jolande en paraveterinair Roos draait het nu soepel.” Fien ervaart het lammeren (hulp als schapen bevallen) als een speciale toegift in Zeeland. “Henk deed het al en ik kreeg in mijn dienst ook telefoon. Tijdens mijn studie ben ik hiervoor speciaal op stage geweest in Engeland om het te leren. Het is heel leuk om te doen, het geeft me veel energie als het goed komt, ze gezond zijn. Zelfs ‘s nachts geeft het me echt een boost om hier aan mee te kunnen helpen.”
De vrije weekenden gaat Fien nog graag naar ‘thuis-thuis’, haar ouderlijk huis in Erpe-Mere, ”maar ik sport inmiddels in Goes en vind het hier heel aangenaam.”

Drs. Fien Cnockaert, dierenarts
‘s Gravenpolderseweg 39
4462 RA GOES-OVERZUID
0113 - 21 34 19
Consulten op afspraak van
Ma t/m vrij. van 08.00 - 17.00 uur.