Afbeelding

Dit is al weer de honderdste foto in onze rubriek Bevelands Heem. Een foto van een boerderij uit een tijd dat deze nog aanwezig was in het stadsbeeld van Goes. Waar stond deze boerderij en wie weet er iets over te vertellen?

Reacties zijn te mailen naar Heemkundige Kring De Bevelanden, info@hkdebevelanden.nl of per post naar Postbus 2159, 4460 MD Goes. Deze dagen verschijnt dit artikel ook op de Facebook-pagina van de Heemkundige Kring. Ook daar is reageren mogelijk. Reacties staan over twee weken in deze rubriek. Onder de reageerders wordt een exemplaar van historisch tijdschrift De Spuije verloot. De prijs gaat voor de vorige foto naar Frits Duijnhouwer.

Vorige foto
De vorige foto was afkomstig van René van der Peijl. Het is de gevelwand van de Wijngaardstraat in Goes, waar nu het oude Chinese restaurant Nian Hao staat. Frits Duijnhouwer herkende het bedrijf in automaterialen van Van den Peijl, het bedrijf van de opa en vader van de inzender. De stenen gebouwen lagen volgens hem hoger dan het straatniveau waardoor je er met een helling naar toe moest. De naam ‘Koepoort’ komt nog uit de tijd dat Goes een omwalling had met stadspoorten. We vroegen wat voor gebouwtje er naast die bandenhandel stond. Vermoedelijk is dat de ‘ijskar’ van Zanetti, de eerste Italiaanse ijsmaker in Goes. Ook Duijnhouwer noemt deze en dateert dit uit 1948 als een dependance van de ijssalon aan de Kreukelmarkt.[n]